Turen har vänt
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Fd SSL-tränare vann stort på lotteri

ANNONS

Trots att han fick sparken i januari kommer nog Rönnbytränaren att minnas 2020 med ett leende.

2020 började inget vidare värst för Västeråssonen John Kvist, efter 5 raka förluster som tränare för Västerås Rönnby fick han sparken i mitten på januari. Rönnby trillade då ner från topp 8 och styrelsen valde då att sparka han på grund av att resultaten inte levde upp till föreningens förväntningar.

Skilsmässan gick inte helt smärtfritt och Rönnbytränaren var väldigt besviken på hur föreningen hanterade situationen. Kvist talade ut om den i Innebandymagazinet där han bland annat sa så här:

- Det är jäkligt tråkigt och det var absolut inget som jag själv ville. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är väldigt besviken just nu. Det är så här det brukar funka på elitnivå men jag personligen tycker inte att det var rätt väg att gå. Jag har inte fått någon förklaring mer än att de behövde göra en förändring och att de ville göra det innan det var för sent.

Så 2020 började på värsta tänkbara sett för Kvist men när han kommer att summera året som gått så kommer han nog ändå komma ihåg året som något positivt. Han fick i alla fall 200 000 anledningar till det i måndags då Magdalena Forsberg kom på besök och delade ut två vinstcheckar från Postkodlotteriet på 100 000 vardera.

– Vi ska flytta ihop jag och min flickvän så det kommer väl till pass. Sedan vet jag inte vad pengarna ska gå till, men de behövs. Men möblemang blir det definitivt och någon form av litet firande lär man väl göra när man har vunnit så här mycket pengar, säger Kvist till VLT.se.

Det brukar ju heta tur i kärlek otur i spel men Kvist verkar ha lyckats hitta en väg att bli framgångsrik på båda områdena. Det var dessutom inte första gången han vann på Postkodlotteriet utan han vann även resecheckar för ett par år sedan. Vill ni se när Kvist får ta emot checkarna av Magdalena Forsberg så sänds programmet nu på fredag i TV4 19.30.


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld


Den här artikeln handlar om: