Per Wiklund

Anna Wijk om första tiden i Storvreta: "Lärt mig jättemycket"

ANNONS

Transferförnstrets största övergång - och kanske den mest oväntade stod Anna Wijk för när hon efter tio säsonger i Kais Mora lämnade Dalarna för Storvreta IBK i Allsvenskan.

I en intervju med Dalarnas-Tidning berättar världsstjärnan om första tiden i nya klubben, där sjukdomsbesvär än så länge hållit henne borta från planen, vilket har gjort att 29-åringen lagt fullt fokus på rollen som assisterande tränare. 

– Det är jättekul. Man ser ju spelet från en helt annan vinkel och tittar på spelet på ett helt annat sätt än när man är i det. Så jag har lärt mig jättemycket under de här veckorna när jag har varit i båset, säger hon till DT, och försäkrar att hon trots tränarrollen huvudsakligen kommer att fokusera på att hjälpa Storvreta på planen. 

– Absolut, jag ska spela. Nu har jag varit fullt fokuserad på att vara assisterande tränare, vilket har varit utvecklande för mig. Men förhoppningsvis spelar jag nästa helg.

När övergången offentliggjordes i somras var det många som höjde på ögonbrynen över att världens bästa spelare väljer nästa säsong kommer att spela i Allsvenskan. Anna Wijk medger att hon är medveten om nivåskillnaden men säger att hon lockas av Storvretas damsatsning. 

– Det är klart att det är en omställning, det är absolut skillnad. Men vi har ett bra lag och vi gör en satsning på damlaget i år, vilket jag tycker är häftigt. Vi har bra kvalitet på träningar, men jag har dålig koll på allsvenskan i allmänhet, hur nivån är där. Falun spelade ju i allsvenskan förra året och var ett nummer större än vad vi var idag. Så vi har en del att jobba på fortfarande, säger hon till DT. 




TV: Inför SSL Dam 2020/21

Favoriterna SM-guld till ”nykomling”? Så går det för KAIS Mora utan Anna Wijk