SSL Herr
Foto: Adam Troy

"Jag har aldrig varit i så bra form som nu"

ANNONS

Simon Götz är redo för sin tredje säsong i Storvreta och siktar trots skyhög konkurrens på en framträdande roll hos Uppsalalaget.

Inför säsongen 2018/2019 kom Simon Götz till Storvreta som en av svensk innebandyns största backtalanger efter att ha gjort stor succé i AIK. Under sina två säsonger i Storvreta har han varit in och ut i startformationerna och har flyttat runt på många olika positioner. 

Efter en imponerande försäsong med rekordmästarna är Simon Götz nu redo att ta Superligan med storm. 

– Jag trodde att steget från AIK till Storvreta skulle gå smidigare och att jag skulle ta en större plats än vad jag har gjort. När jag ser tillbaka på det har det varit två läroår för mig - vilket har varit nyttigt. Nu känner jag mig redo för en större roll och på försäsongen har jag verkligen visat vilket spel jag har i mig. Det känns som att jag har börjat hitta tillbaka till det där naturliga i spelet. Jag spelar mer avslappnat nu och det märks i mitt spel, säger Götz till Innebandymagazinet.

Har du gjort någonting annorlunda under försäsongen?

– Den stora skillnaden är att jag har fått vara hel och frisk under försäsongen och att jag har kunnat kötta på i gymet och i spåret. Jag har aldrig varit i så bra form som nu. Oscar Lundin har också bidragit till att jag har fått en nytändning och har hittat tillbaka till glädjen och självförtroendet. 

Succén har inte passerat obemärkt och förbundets spelarutvecklingsansvarige, Niklas Nordén, som coachade Guldsteget mot Danmark, kom i en intervju till Innebandymagazinet, med fina vitsord kring Storvretabacken. 


Hur mycket tänker du på A-landslaget? 

– A-landslaget är naturligtvis ett mål som jag har, men då gäller det också att prestera. Jag kan ärligt säga att jag inte tror att jag har kommit närmare en landslagsplats efter mina år i Storvreta och jag har inte precis gått och väntat på att Hill ska ta ut mig. Konkurrensen är sjukt tuff och det är många som har gått före mig, med all rätt. På sikt hoppas jag att spela på en sådan nivå att jag är aktuell. Jag vet att jag har det spelet i mig - men det gäller att kunna visa upp och få ut det också. 

Hur bra är årets Storvretaupplaga? 

– På pappret tror jag att varken vi eller något annat lag har haft en bättre spelartrupp än vad vi har i år. Nyförvärven har kommit in och skapat ytterligare konkurrens om startplatserna och Oscar (Lundin) har kommit in med viktig energi och nya tankar till gruppen. Jag ser sjukt mycket fram emot säsongen och ser oss som stora favoriter till guldet. 


Highlights: Storvreta-Hagunda 9-4