Per Wiklund
Försäsong

Befarad korsbandsskada på nyförvärvet: "Det såg inte bra ut"

ANNONS

Under Västerås Floorball Open som spelades i helgen råkade Endre IF ut för en misstänkt korsbandsskada på ett av sina nyförvärv.

Med bara två veckor kvar till seriepremiären deltog Endre i försäsongsturneringen Västerås Floorball Open, där det till slut blev en tredjeplats, efter förlust mot Sirius (4-8) och vinster mot Täby (8-4) och Nacka (7-1). 


För nyförvärvet Ebba Bogesand, som anslöt till gotländskorna i somras, fick helgen ett tråkigt slut då 19-åringen tvingades kliva av matchen mot Nacka med en befarad korsbandsskada.  

– Det såg inte bra ut, men vi vet inte hur det gått utan vi får avvakta och se vad doktorn säger. Förhoppningsvis får vi ett snabbt svar, säger Philip Thiding, tränare i Endre, till Gotlands-Tidningar och berättar att det rör sig om samma knä som forwarden skadade säsongen 18/19.

Video: Se situationen nedan

– Det rör sig om samma knä och hennes första känsla var att det hade gått igen. Nu kan hon stå upp och stödja på knäet, men det behöver inte betyda så mycket. Hon hade inte så ont förra gången heller, säger han till tidningen.

 


Resultat från Västerås Floorball Cup

Grupp 1
Västerås Rönnby-Nacka Wallenstam-11-2
Nacka Wallenstam-Jönköping 11-2
Västerås Rönnby-Jönköping 10-4

Grupp 2
Täby-Endre 4-8
Endre-Sirius 4-8
Sirius-Täby 7-5

Slutspel söndag
5/6 plats Jönköping-Täby 1-6
3/4 plats Nacka Wallenstam-Endre 1-7
1/2 plats Sirius-Västerås Rönnby 5-6 SD

Den här artikeln handlar om: