Försäsongsmatch
Foto: Adam Troy
Försäsong

Simon Lööf inför speciella matchen: "Något jag har tänkt på i flera år"

ANNONS

Dagens träningsmatch mellan Kalmarsund och Mullsjö bli extra speciellt för Västgötarnas burväktare, Simon Lööf, som får komma hem till gamla hemmaarenan i Vetlanda.

– Det här är faktiskt något jag har tänkt på i flera år. Att det skulle vara kul att få komma hem och visa upp hur vi spelar på den här nivån. Jag försökte faktiskt få till det när jag spelade i Crafstaden (Allsvenskan) men det blev aldrig av då. Därför är det kul att det blir av nu istället. Nu får vi bara se till att leverera också, säger han till Vetlanda-Posten. 

28-åringen som började sin innebandykarriär i Vetlanda IBF SSL-debuterade i fjol och spelade nästan en tredjedel av seriematcherna. I år hoppas han på att kunna ta ytterligare steg i utvecklingen och ta upp kampen om startplatsen med målvaktskollegan Jonathan Larsson. 

– Såna här försäsongsmatcher är extra viktiga för de inte har en fast plats i laget. Speciellt för mig som målvakt när vi inte har någon uttalad etta. Målsättningen för mig i år är att försöka få till fler matcher, säger han till Vetlanda-Posten och berättar om den tuffa bortapremiären mot Falun förra året: 

 – Jag fick ju en käftsmäll direkt i första matchen. Jag gjorde SSL-debut borta mot Falun och det var lite skillnad mot vad jag har gjort innan. Det var deras hemmapremiär och fullsatt på läktarna. De satte fyra bollar på en kvart och då kände man lite... hej hopp och välkommen liksom. Men sen tycker jag att jag kom in i det. Efter halva säsongen kändes det som att nu vet jag vad jag gör.





Den här artikeln handlar om: