Västerås Floorball Cup
Foto: Per Wiklund

Rönnby vann en rafflande final i sudden

ANNONS

Det kunde ha slutat hur som helst men till slut så stod Västerås Rönnby som segrare i sin egen turnering.

I första upplagan av Västerås Floorball Open spelades finalen mellan Västerås Rönnby och Sirius. Två lag som imponerat under turneringens gång med två segrar var och det var också de två bästa lagen som möttes i finalen.

Första perioden bjöd på böljande anfallsglad innebandy där Sirius adelsmärke denna helgen inte gick att känna igen. I tidigare matcher hade de varit kliniska i sitt kontringsspel men i första halvan av första perioden så missade man flera fina lägen. När sedan Sirius somnade till under en tre minuters period släppte man in tre raka mål. Där tiden mellan de två sista var endast 8 sekunder och Isabelle Nordin gjorde mål direkt på tekning. Sirius vaknade dock upp ur sin koma och reducerade med ett drömanfall med tre sekunder kvar av första.

I andra perioden fortsatte lagen att turas om att bjuda publiken på roligt innebandyspel med den skillnaden att Sirius började att hitta tillbaka till sitt fruktade omställningsspel. På dryga tre minuter och två snabba omställningar senare var matchen kvitterad. Sirius hann även med att ta ledningen med 4-3 innan perioden tog slut och vändningen var ett faktum.

Tredje perioden fortsatte på det de två första hade startat,ett frejdigt böljande och mycket underhållande spel. Sandra Törnqvist kvitterade till 4-4 på ett drömmål, men Sirius återtog ledningen fem minuter senare innan Rönnbys nyförvärv från Lindome, Emelie Larsson kvitterade på ett kanonskott från sin bakposition. Helt logiskt så slutade matchen oavgjort efter full tid och förlängning behövdes för att kora en vinnare.

Efter bara några sekunder i sudden  hade Rönnbys Julia Sidklev Persson möjlighet att avgöra men Matilda Östlund-Visén lyckades rädda friläget. Hon skulle dock få revansch ett par minuter senare när Jonna Sjöberg frispelade henne och den gången hade inte Östlund-Visén en chans. Så Rönnby tog hem turneringssegern men det satt långt inne.

Matchfakta

Se alla målen från finalen i klippet nedan.


Resultat från Västerås Floorball Cup

Grupp 1
Västerås Rönnby-Nacka Wallenstam-11-2
Nacka Wallenstam-Jönköping 11-2
Västerås Rönnby-Jönköping 10-4

Grupp 2
Täby-Endre 4-8
Endre-Sirius 4-8
Sirius-Täby 7-5

Slutspel söndag
5/6 plats Jönköping-Täby 1-6
3/4 plats Nacka Wallenstam-Endre 1-7
1/2 plats Sirius-Västerås Rönnby 5-6 SD

Du ser alla matcher live här.