Foto: RG Foto-media

Nykvarnsstjärnan väldigt nöjd med årets upplaga

ANNONS

Oscar Janthe har väldigt höga förhoppningar på kommande säsong efter en stark silly season.

Nykvarns IBF har dragit fram som en slåttermaskin i seriesystemet och för tre säsonger sedan vann man Herr2an, säsongen efter vann man Herr1an och ifjol slutade man på en superfin femte plats i den södra allsvenskan. Till kommande säsong har man startat ett samarbete med Storvreta och man har siktet inställt på ett SSL-kval, inte en helt orealistisk målsättning efter lagets silly season.

- Jag skulle ranka vår silly season som den bästa under alla de åren som jag spelat i Nykvarn. Jag tycker föreningen har tänkt till ordentligt vad det gäller det långsiktiga perspektivet samtidigt som man har tagit in spelartyper som vi saknat tidigare år, säger lagets fixstjärna Oscar Janthe till Innebandymagazinet.

Hela 8 nya spelare har värvats in under årets silly där några sticker ut mer än andra. Till exempel Onyx poängkung Filip Karlsson som öste in 61 poäng i serien ifjol, Linus Martinsson från RIG Umeå och Sebastian Thorberg från Salem. På minuskontot har man dock tvillingarna Rigogiannis som gått till SSL och tvillingarna bildade tillsammans med Janthe en av serien allra bästa kedjor ifjol.

- Det är givetvis superkul att de tar steget på "riktigt", ingen är gladare än jag som fått äran att följa deras resa på nära håll. Min förhoppning är dock att detta ska öppna upp sig för andra spelare att kliva fram och ta mer ansvar.

Så vem bildar du Nykvarns nya superkedja med?

- Vi har laborerat en del på försäsongen men de senaste veckorna har jag spelat ihop med Jonas Wiberg och Viktor Wahlgren som backar sedan Oscar Fondelius och Filip Karlsson i kedjan.

Ni har ju gjort en vansinnig klättring i seriesystemet senaste säsongerna men ifjol tog det stopp i allsvenskan. Hur summerar du föreningens första säsong i Allsvenskan?

- Jag är nöjd med förra säsongen som helhet sen är det klart att vi hade velat hamna topp 4 men med tanke på säsongsavslutningen så spelade det mindre roll. Vi visar att vi kan slå topplagen samtidigt som vi förlorade några matcher mot bottenlagen. Om vi kan hitta en mer jämnhet i år så blir vi ett topplag.

Vi tippade serien tidigare i veckan och efter er fantastiska silly season så placerar vi er på en fjärde plats, kommentarer om det?

- Jag är beredd att hålla med. Vi har en bredare trupp i år samtidigt som många av våra yngre spelare fått ett år att växa in i den allsvenska kostymen vilket är till vår fördel.