Per Wiklund
Försäsong

Storvreta siktar på att förlänga segersviten: "Redo inför seriestarten"

ANNONS

Storvreta åker till Linköping för säsongens sjunde träningsmatch.

Efter förlustmatchen i giganternas kamp mot IBF Falun har Storvreta IBK gått som tåget på försäsongen, och vunnit fem raka träningsmatcher. På lördag åker Uppsalalaget söderut för att mäta sina krafter med förra säsongens SSL-sjua, Linköpings IBK. 


Storvretatränaren, Oscar Lundin, utvecklar i en intervju till lagets hemsida vad han var nöjd med i segermatchen mot Hagunda. 

− Våra zone entries och vårat etablerade anfallsspel fortsätter att se bra ut. Vi har hittat en väg att hitta upp med bollen på ett kontrollerat sätt som gör det jobbigt för motståndarna över sextio minuter. Vi får spela utan boll lite mindre än väntat vilket gör att vi inte kunde arbeta med pressspelet på det sätt vi ville. Men det är ett projekt över tid. Hagunda stod upp bra första delen av matchen, de kommer vara svåra för de allsvenska konkurrenterna.

Till helgen tror Lundin på en annan matchbild. 

– Linköping har ett, på många sätt, spännande lag. Jag tror de kommer ställa en del nya frågor till vårt försvarsspel, säger Lundin till hemsidan, och berättar att såväl han som laget börjar känna sig redo för seriestarten av SSL.  

− Vi känner oss som lag redo inför seriestarten, vi vill återigen ha den där känslan av kontroll jag tidigare nämnde. Och personligen vill jag under ytterligare en match känna av och höra spelarnas ansvarstagande på planen och bänken. Där har de kontinuerligt imponerat på mig, säger han till Storvretas hemsida. 

Storvretas försäsongsresultat: 

IBF Falun-Storvreta IBK:  8-6

Storvreta IBK-IBF Falun:  8-2

IBF Falun-Storvreta IBK:  0-10 

FBC Kalmarsund-Storvreta IBK: 4-8 

FbŠ Bohemians-Storvreta IBK 2-12

Storvreta IBK-Hagunda IF 9-4 


Highlights: Storvreta-Hagunda 9-4


Den här artikeln handlar om: