Foto: Mats Gustavsson och Tobias Palm

Onyxnyförvärvet om nederlagstippningen

ANNONS

Onyx kommer bli den största besvikelsen i den södra allsvenska enligt vår förhandstippning, något som Adam Brodén inte håller med om.

För två säsonger sedan kvalade Onyx upp till SSL för första gången någonsin. Men sedan dess har rubrikerna om laget mest handlat om spelare som lämnat. Trots tunga tapp förra säsongen så slutade laget ändå sexa i södra allsvenskan. Under årets silly season har de tunga tappen fortsatt att avlösa varandra Viktor Palm, Filip Karlsson och Jonathan Hallin är tre toppspelare som lämnat och dessutom lämnade stjärnnyförvärvet från Linköping, Adam Zetterström laget innan han knappt kommit dit. Men man har även värvat en del bland annat en ny målvakt i Adam Brodén.   

- Första tiden har varit över förväntan. Proffsigt mottagande och riktigt bra killar. Kul att vara igång dessutom, säger Brodén till Innebandymagazinet.

Trots att målvaktstalangen bara är 21 år har han redan hunnit med fyra säsonger i SSL med Falun där han mestadels tränade med SSL-laget och spelade matcher i Herr1an. Förra säsongen var Brodén förstemålvakt i Craftstaden som åkte ur Allsvenskan. Tidigare i somras när Innebandymagazinet pratade med Brodén så sa han att han skrev på för Onyx för att han ville spela i ett topplag som hade chans att fajtas om kvalplatserna. En målsättning som han står fast vi även om laget haft en tung silly season.   

- Jag tror att det blir en spännande säsong. Jag tror att vi kan vara där och nosa på en kvalplats men det blir tufft. Det kommer vara en tät serie där man inte kommer kunna jogga hem några poäng alls. Så jag hoppas helt klart att vi kan vara där och utmana.

Tidigare i veckan tippade Innebandymagazinet seriens utgång och där ansåg vi att Onyx inte alls har chansen på några kvalplatser utan de kommer istället sjunka som en sten i tabellen och sluta tia och åka ner i Herr1an.  

- Ingenting jag läst om faktiskt. Jag tror att vi har gått lite under radarn och jag skulle säga att Vi har en stark grupp där alla kommer slita för varandra och det kommer räcka långt. Vart andra tippar oss skiter jag faktiskt i, det viktigaste är att vi själva ger oss chansen att vinna matcher.

Om dryga två veckor drar serien igång igen och Onyx möter Lagan i premiären. Ett Lagan som Brodén släppte in 8 mål mot senast de möttes.

- Att jag för ett år sedan släppte in 8 mål i en match med en helt annan förening, med helt andra förutsättningar känns rätt irrelevant. Jag har sett målvakter som Jacob Markström och Henrik Lundqvist släppa in många mål mot NHL-lag också, för att sedan studsa tillbaka senare. Så det ser jag nog som det minsta problemet inför att säsongen ska starta.

- Premiären i sig tror jag kommer bli tuff. Lagan är jobbiga att möta och det känns som att man aldrig riktigt kan räkna bort dem. De kanske inte är det mest färgstarka laget i Allsvenskan men lyckas hålla sig kvar år efter år, vilket tyder på att de gör det dom ska varje år, och att de inför den här säsongen också har kryddat med Christian Guntsch i båset. Så jag tror det blir en tuff och rätt fysisk match där ute. Något slutresultat vågar jag inte lämna, haha.


Onyx höjdpunkter 2019/20