Herr1an-laget drar sig ur - tre veckor innan seriestart

ANNONS

Med tre veckor kvar till seriepremiären i Herr1an meddelar nyuppflyttade Wibax IBF Piteå att man drar sig ur serien.

Anledningen bakom beslutet handlar till stor del om spelarbrist och där spelargruppen till slut ställde ett ultimatum till föreningen.


– Spelarna ställde kravet att vi skulle ta in fler i laget, men det går inte att trolla med knäna, säger ordförande Bosse Björk, till Piteå-Tidningen

Klubben som har fungerat som en syskonförening till Wibax Piteå IBK, och som tog klivet upp i Herr1an i våras, led av spelarbrist redan under fjolåret och det var länge osäkert om klubben skulle tacka ja till platsen i ettan. 

– Det fanns olika synpunkter i styrelsen, där vissa uttryckte en oro för just det som nu har hänt. Förhoppningen när beslutet togs var att fylla luckorna i truppen med spelare från andra klubbar och spelare som skulle återvända. Så blev det inte riktigt tyvärr, säger Björk till PT och fortsätter: 

– Det är olyckligt att det blev så här. Vi var kanske lite övermodiga i vår tro. För att klara av spel i division 1 med två lag behövs 40 spelare som vill satsa. Vi hade hoppats på 25 från Piteå och 15 från Luleåområdet, men så blev det inte. En anledning är att Öjebyn satsar hårt, men det måste de får göra.

Utöver Herr1an-laget läggs även klubbens juniorallsvenskalag ner.