Foto: Adam Troy
Försäsong

Faluntränarens passning till lokalrivalen: "De har mindre kvalitet nu"

ANNONS

Efter IBF Faluns 5-5 mot Kais Mora passade lagets tränare, Daniel Dalbjer, på att skicka en passning till motståndarna.

SSL:s två dalalag på damsidan, Kais Mora och IBF Falun, slipar för fullt på de sista detaljerna inför säsongen och under torsdagen möttes lagen för andra gången under försäsongen. 

Efter Kais Mora-seger (6-4) i det första mötet stod Falun målmässigt upp bättre under returmötet och fixade, trots ett tidigt 3-0-underläge, 5-5 efter full tid. 

Faluns tränare, Daniel Dalbjer, var bortsett från inledningen nöjd med matchen och passade i en intervju med Dalarnas-Tidning, på att skicka en passning till förra årets serietvåa. 

– Det är ganska lätt att sätta fingret på att de har mindre kvalitet nu. Det är fakta. De har tappat spetsen i Johanna Hultgren och Anna Wijk. Det innebär att flera spelare måste gå in och försöka ta deras platser. Det känns väl spontant, sett rent till deras spelare, att de inte har någon som kan axla deras roll. Vi pratar ändå om "Hulta" och Wijk. Däremot jobbar Mora mycket hårdare.

Falun som under silly-season fått behålla stora delar av truppen och som kryddat med bland andra Lovisa Åström från IK Sirius IBK, (som fick plats på Innebandymagazinets lista över SSL-Dam:s bästa värvningar) har gjort en imponerande försäsong och lagets tränare tycker att man redan nu är i paritet med Kais Mora. 

 – Jag säger inte att vi är bättre. Vi är inte riktigt där än. Vår kurva går sakta uppåt. Vi har spelat innebandy sedan i maj av en anledning och det är att undvika överbelastning. Oss gentemot Mora? Jag tror det är jämnt skägg. Hade det varit en period till så hade vi vunnit, jag är helt övertygad. De såg faktiskt trötta ut om jag ska vara ärlig. Frågan är om de har bränt ut sig? Om de har gått för hårt för att bevisa att de är bättre än vad folk tror sett till vad de har tappat, säger han till DT. 


Highlights: Storvreta-Hagunda 9-4


Den här artikeln handlar om: