SOLIDSPORT
Foto: Adam Troy
Försäsong

Storvreta sprang ifrån AI-kameran i derbymatchen

ANNONS

Efter skakiga sändningen - Solidsport förklarar vad som gick snett.

Det var inte bara Hagunda som hade svårt att hänga med Storvreta i onsdagens träningsmatch. Även kameran hade svårt att följa med i SSL-lagets tempo - och tittarna gick miste om flera av målen. Anledningen bakom missödet var dock ingen trött kameraman. I stället var det en AI-kamera som hade världspremiär inom innebandyn. 

– Den enkla förklaringen är att kameran inte har tränats tillräckligt länge på att sända innebandy på den här nivån. Vi har tränat kameran genom att sända olika sekvenser från Storvretas träningar och det har sett riktigt bra ut, men i en riktig matchsituation så växlades tempot upp ytterligare ett par snäpp till och då hängde kameran inte med, förklarar Tobias Thalbäck, vd på Solidsport, i ett pressmeddelande

Trots den något skakiga starten är Tobias Thalbäck övertygad om att kameran inte har gjort sin sista innebandyinsats. 

– Det är små justeringar som krävs innan vi kommer nå en sändning som fungerar till hundra procent. Det fina med AI-tekniken är att vi kan använda gårdagens match för att träna upp AI-kameran. Redan i dag kan samma match spelas upp och lära kameran hur alla mål och viktiga matchsituationer ska komma med i bild på ett bra sätt. AI-tekniken i kameran kommer alltså hela tiden bli bättre och bättre på att filma innebandy, säger Thalbäck, och jämför tekniken med ett barn som ska lära sig att gå: 

– Jag skulle säga att AI-kameran på IFU Arena precis har ställt sig upp och börjat gå. Vi trodde den kunde springa redan men Storvreta motbevisade oss direkt. Det kommer ta lite tid men vi är övertygad om att det här är framtiden, slår Tobias Thalbäck fast. 


Highlights: Storvreta-Hagunda 9-4


Den här artikeln handlar om: