Foto: Per Wiklund
Internationellt

Krupnova: "SM-guld med Pixbo är det givna målet"

ANNONS

När Tjeckien träningsspelade mot Slovakien blev den tjeckiska SSL-stjärnan historiskt bäst i A-landslaget.

Efter fem år och fem säsonger i Sverige har den 27-årige tjeckiskan växt fram till en av världens bästa spelare. Under den senaste helgen blev Pixbospelaren även tidernas främsta poängplockare i det tjeckiska landslaget. PÅ 105 A-landskamper har hon svarat för 76 mål och 45 assist.

– Det hade jag ingen aning om. När jag blev uppmärksammad på det blev jag stolt. Det är ett kvitto för mig att jag bidragit med en hel del till det tjeckiska landslaget genom åren, säger Eliska Krupnova till Innebandymagazinet.

Känns det som ni närmar er de stora nationerna i världen som Sverige och Finland?

– Det är en fråga som jag inte vet svaret på just nu. Det är en del generationsväxlingar i flera av toppnationerna. Vi i det tjeckiska landslaget har inte det just nu och kan arbeta vidare med ungefär samma spelarmaterial. Vi har absolut en chans att närma oss i toppen.

Du har gjort drygt 200 poäng under dina säsonger i Sverige. Du har ett SM-guld med Pixbo Wallenstam från säsongen 2015/16. Är det dags för ett nytt SM-guld till Göteborg denna säsong?

– Det viktigaste just nu för mig är att den här säsongen startar som planerad och inte blir stoppad något som har med Covid-19 att göra. Vi fick inte möjligheten att vinna SM-guldet 2020. Annars är självklart den stora målsättningen att vinna SM-guld med Pixbo Wallenstam. Vi var mycket starka förra säsongen och nu är vi ännu bättre än någonsin. 


Highlights: Storvreta-Hagunda 9-4


Den här artikeln handlar om: