Träningstips
Per Wiklund
Träning

Tobias Lindström: "Många yngre som gör det misstaget"

ANNONS

Kalmarsunds- och herrlandslagets Tobias Lindström delar med sig av sina bästa tips och berättar vilket misstag som många unga backar begår.

1. Anpassa ditt försvarsspel efter motståndet. 

– Kolla på vilken spelare du möter. Om du ställs mot en bågspelare så gäller det att ligga på forehand-sidan och om det är en mer löpstark spelare som man möter får man ligga lite längre ifrån. Jag ser många yngre spelare som gör det misstaget och som inte reflekterar över vem de ställs mot. 

2. Våga fyll på framåt. 

– Som back kan man i bland bli rädd för att gå framåt i banan, för att ens uppgift kanske i grunden är att försvara. Jag har alltid försökt att tänka att jag vill vara "den fjärde anfallaren" och som ständigt följer med upp i anfallet. Lyckas man tajma in det bra är det ett bra sätt att lura bort motståndarlaget som får svårare att sortera in i försvaret. 

3. Hitta en förebild att ta inspiration från. 

– När jag var yngre var Mattias Samuelsson min stora idol och en spelare som jag försökte efterhärma. Jag kollade på sättet han följde med upp i anfallen och hans aggressiva försvarsspel. På senare år har jag tagit mycket inspiration från Emil Johansson som har allt en modern back ska ha. Man lär sig mycket genom att studera de bästa. 

Den här artikeln handlar om: