#ibsilly-nytt
Foto: Fredrik Hemmingberg

Fd SSL-spelare till Herr1an

ANNONS

Ledberg IBF har gjort en högklassig sen värvning med dryga tre veckor kvar till premiären.

Med fyra säsonger i Allsvenska och en i SSL får Herr1an-laget Ledberg fin förstärkning inför seriepremiären som är 18 dagar bort. Det är 22-åriga Olle Åhman som bestämt sig för att lämna Kumla IBK för spel med östgötarna. 22-åringens namn kanske får en klocka att börja ringa någonstans? För 4 år sedan slog backen en väldigt omdiskuterad straff som till slut dömdes in som resulterade i att Örebro gick upp till Svenska Superligan. Åhman trappade dock ner efter första säsongen i SSL och har de två senaste säsongerna spelat i Herr1an med Kumla, den reslige backen har även meriter från U19-landslaget.

- Att få in Olle Åhman är väldigt kul då vi vi jobbar med ett ungt lag och Olle passar väldigt bra in i den profilen. Olle har mycket erfarenhet trots sin unga ålder och kan leda våra ännu yngre spelare både på och utanför planen, säger tränare Johan Wiggur till Innebandymagazinet.

Ledberg har blivit placerad i Herr1an Östra Götaland men man vet inte riktigt var man står inför säsongen. Men under försäsongen har man gjort bra resultat i träningsmatcherna och bland annat slagit tre allsvenska lag.

- Vi har inte pratat om målsättning inom gruppen ännu men med tanke på att vi inte har mönstrat alla spelare i någon match ännu och vi har gjort en helt okej försäsong med vinster mot bland annat Visby, Täby och Åby så hoppas jag att vi kan vara med och utmana om topp 4 i serien.


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström