Extra
2024 ska det 15:e herr-VM:et avgöras. Sverige är favorit till att få arrangera sitt fjärde mästerskap. De tre föregående turneringarna ha alla vunnits av Sverige.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Klart: Innebandy-VM skjuts upp - spelas 2021

ANNONS

Internationella innebandyförbundet meddelade under förmiddagen att innebandy-VM, som skulle ha avgjorts i Finland i december, skjuts upp.

Om 89 dagar skulle innebandy-VM ha inletts i Helsingfors. Innebanydentusiaster världen över får emellertid ställa in sig på en längre väntan än så efter att det Internationella innebandyförbundet under dagen meddelade att turneringen skjuts upp till 2021, till följd av Coronapandemin.  

IFF skriver i ett pressmeddelande att man i samspråk med det finska innebandyförbundet tagit beslutet och att man nu tittar på passande datum för 2021. Den 29 september väntas de exakta datumen för turneringen att fastställas. 

Svensk innebandys generalsekreterare, Mikael Ahlerup, kommenterar VM-flytten enligt följande till innebandy.se

– Naturligtvis är det ett tråkigt, men också väntat, beslut. Vi, och flera andra nationer, har haft en tät dialog med IFF och framfört våra synpunkter i frågan. Under det fortsatta läge som råder måste allas säkerhet vara vårt främsta fokus, därför var det självklart rätt beslut att ta. Sedan är det inte hållbart ekonomiskt för någon att genomföra ett VM när publiken riskerar att utebli, säger svensk innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup och utvecklar sitt resonemang vidare. 

– Vi kommer att ha en fortsatt tät dialog med IFF under hela september för att undersöka vad den bästa lösningen är för innebandyn. Vi är alla påverkade av den pandemi som råder och då får vi alla arbeta tillsammans för en helhetslösning i de internationella frågorna, säger Mikael Ahlerup.

Förbundskaptenen Mikael Hill stöttar, precis som Ahlerup, beslutet. 

– Vi var helt fokuserade på att prestera på topp nu i december. Det här är självklart ett ledsamt men samtidigt förståeligt besked för hela innebandyvärlden som väntade på ett häftigt världsmästerskap. Nu får vi sikta in oss på att arbeta ännu mer med laget för att vara på topp till VM 2021, säger han till svenska innebandyförbundets hemsida. 


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: