Jumbotippade
Det var ett tag sedan ett lag tog sig upp i SSL utan kval som Fagerhult gjorde i våras. Nu tror alla att laget slutar jumbo i serien under debutsäsongen.
Foto: Mats Gustavsson

Fagerhult bottentippade: ”Gäller att vinna rätt matcher”

ANNONS

Nykomlingen Habo Fagerhult får jumbotipset av Innebandymagazients Henrik Jansson inför seriepremiären som är en månad bort. Men enligt Fagerhult är tipset fel.

Den här säsongen spelar Habo Fagerhult för första gången i SSL. Det är inte många som tror på västgötarna. Inte heller Innebandymagazinets expert Henrik Jansson som tippar laget på 14:e plats.

Habo Fagerhults Jesper Ekström som är ny för säsongen har unik erfarenhet när han blir den första att spelat för alla tre SSL-lag från Jönköpings län i form av Jönköpings IK, Mullsjö AIS och Habo Fagerhult.

- Ja, det är lite häftigt. I Mullsjö finns det lite mer spets och allt runt omkring är proffsigt i organisationen och kring publikintresset. De har ett lojalt följe. I Jönköping upplevde jag det som konkurrensen var större och då slöt publiken upp mer när de namnkunniga lagen kom på besök. Jag känner att Fagerhult är på väg i samma riktning som Mullsjö. Bonn-klubbarna får mycket gratis om man presterar. Jag är positivt överraskad över mycket kring Fagerhult, säger 30-åringen till Innebandymagazinet.

Sportsligt har Fagerhult hittills stått upp bra spelmässigt på försäsongen. Många tror att västgötarna ändå kommer att bli en slagpåse i SSL.  Med tanke på att förra säsongens nykomlingar Warberg IC och Visby IBK åkte direkt ur så måste Fagerhult knuffa undan ett etablerat SSL-lag om kontraktet ska klaras av. 

-  Vi vet förutsättningarna inför säsongen men vårt spel sitter bra och vi håller bra nivå på mycket. Vi är ett lag som jobbar hårt för varandra och alla vill gå in i serien med en känsla att vi kan störa andra lag. Vi vill ha en tro på det vi gör och bygga självförtroende helt enkelt.

Video: Se höjdpunkterna från helgens träningsmatch mot Linköping

Jesper Ekström har förändrat sin spelstil något. Tidigare var han mer en avslutare men nu är han en hårt arbetande spelare över hela banan som värderar det hårda arbetet.

- Allsvenskan är det lättare att fuska men i SSL måste man jobba hårt hela tiden. Det är något som vi som lag måste lägga fokus på. Det är enkelt att tippa en nykomling sist. Det är bekvämt på något sätt. Jag tror inte vi kommer åka ur. Det finns andra lag som gör det.

Okej, vilka lag är indragna i bottenstriden enligt dig?

-  I botten tror jag Thorengruppen hamnar trots fina nyförvärv. Sedan räknar jag in Sirius och Höllviken också. Det gäller att vinna rätt matcher. Det spelar ingen roll om vi förlorar med 1-15 mot Storvreta utan det gäller att ta poäng av rätt lag.

Kommer ni klara av en hel lång säsong i SSL?

-  Vi ligger bra till geografiskt. Första långa bortamatchen är mot Storvreta tror jag långt in på säsongen. Sedan har vi så bra gemenskap i laget så bortamatcherna är nästan bara trevliga även om jag vet att vi åker till Umeå både en tisdag och en onsdag under säsongen. Resandet blir inget problem. Vi har jobbat hårt länge för att klara av hela säsongen. Eftersom derbygrupperna är borta blir det färre matcher och det borde gynna nykomlingar som oss.