Foto: Per Wiklund
Landslaget

Landslagsreserven: "Funderade på att lägga av"

ANNONS

Just nu pågår herrlandslagets läger i Växjö - där Kalmarsundsbacken, Tobias Lindström, för andra lägret i rad har kallats in som reserv. 25-åringen, som gjorde sin första SSL-säsong i fjol, hoppas nu på att kunna göra en stark avslutning på lägret för att stärka sina VM-aktier.

– Det gäller att göra bra insatser under helgen, och inte minst på internmatchen i morgon (lördag), det är framförallt där som man måste visa upp vad man går för, speciellt nu när det är så få seriematcher till nästa läger. 

Hur nära skulle du själv säga att du är en plats i VM-truppen? 

– Det är svårt att säga - inte minst nu när vi inte vet hur det blir med mästerskapet, men jag skulle gissa på att jag är sjätte, sjunde back ungefär, precis på gränsen till att komma med. 

Hur ser dialogen med Mikael Hill ut? 

– Vi har pratat lite kort om att jag måste visa mer av mina offensiva egenskaper. Han vill att jag ska driva på min femma mer, och det är någonting som jag vill utveckla i år. 

Backen med Salems IF som moderförening säger själv att han känner sig i bättre form än någonsin och att han hoppas på att ha lämnat skadorna bakom sig - för gott. 

– Jag hade några riktigt tunga år där jag hade fyra operationer på fem år, och jag har räknat ut att jag under tre av de värsta åren sammanlagt spelade femton matcher. Det var tufft mentalt och jag funderade faktiskt på att lägga av ett tag. Det var egentligen sista säsongen i Salem som jag fick ordning på kroppen och som jag kände att det var värt att fortsätta satsa. 

Trots gott om speltid och en skaplig poängskörd under sin första SSL-säsong tror backen att han har mer att ge. 

– När jag kom hit förra året hade jag precis kommit tillbaka från en axeloperation, vilket påverkade hela försäsongen. I år har jag kunnat träna på hela sommaren och med en SSL-säsong i ryggen ska jag göra det bättre den här säsongen. Det var en omställning att lämna familjen och vännerna i Stockholm och att komma till en helt ny miljö. Nu är jag mentalt redo för vad som väntar, säger han, och tror att det finns ytterligare lagkamrater som är redo att ta ytterligare kliv. 

– Vi var många i laget som gjorde vår första SSL-säsong i fjol - det känns som att vi är bättre i år och förhoppningsvis kan min femma leverera mer framåt och hänga på Kim (Nilsson) och Marcus Johansson i poängproduktionen. 


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: