Filip Eriksson under en U19-landskamp.
Per Wiklund
Landslaget

Supertalangen om dialogen med Mikael Hill: "Aldrig pratat med honom"

ANNONS

Storvretas Filip Eriksson har tagit SSL med storm och 19-åringens galna poängsuccé har gått få innebandykännare förbi. Men trots tonåringens 115 poäng på de två senaste SSL-säsongerna och en ledande roll i U19-landslaget väntar Eriksson fortfarande på att få göra sin första landskamp för det svenska A-landslaget.


– Landslaget är egentligen ingenting som jag tänker speciellt mycket på. Mina mål för säsongen är att ta en plats i Storvreta och att vara med och spela när matcherna ska avgöras. För lagets del är målsättningen att ta SM-guld i Globen. Utöver det vill jag naturligtvis utvecklas som spelare och gör jag det tror jag inte att steget till landslaget är jättelångt. 

Hur ser din dialog med Mikael Hill och staben kring landslaget ut?   

– Jag har faktiskt aldrig pratat med honom eller någon annan kring landslaget,  vi har ingen dialog i dagsläget. 

Hur nära skulle du själv säga att du är att ta en a-landslagsplats? 

– Jag vet inte riktigt, men det är en bit kvar, och konkurrensen på min position är tuff med Galante och Albin (Sjögren) med flera. Nu när jag har kommit till Storvreta hoppas och tror jag att glappet från träningarna i Storvreta till landslagets nivå inte kommer att vara så stort. Jag är väl egentligen inte jättelångt bakom - men en bit kvar får jag nog ändå säga att jag har kvar. 

Hur mycket tänker du på VM? 

– Om jag ska vara ärlig har jag inte tänkt någonting alls på det, då krävs det nog att några spelare blir skadade innan det blir aktuellt. Men så länge de inte det blir fallet tror jag att VM:et kommer lite för nära i tiden för att jag ska ta en plats. 

Den här artikeln handlar om: