Träningsmatch
Foto: Kjelle Svensson

Rejäl kalldusch för AIK

ANNONS

AIK stod för ett rejält bottennapp mot Järfälla i gårdagens träningsmatch.

Allsvenska AIK åkte på en rejäl kalldusch igår när man förlorade mot Herr1an-laget Järfälla med 2-4 i en träningsmatch.  

- Det var en träningsmatch och vi hade inte resultatet i fokus. Vi jobbade på detaljer som jag tycker att vi satte. Sedan fick vi även testa på att träna båda 6 mot 4 och 6 mot 5 spel, säger tränare Dennis Ericsson Freij till Innebandymagazinet och fortsätter:  

- Vårt syfte denna match var att rulla runt bollen och etablera ett tryck och hitta ett rörelsemönster till det. Det tycker jag också att vi lyckades med, men anledningen till att vi inte gjorde så många mål tror jag berodde på att vi tänkte för mycket på just de rörelsemönstret. Vi kommer möta flera lag i serien som kommer backa hem, tyvärr är det flera lag som gör det och spelar en tråkig innebandy. Så vi tränade på att möta ett lag som backar hem.

Vad gnuggade ni på för detaljer i anfallsspelet då?

- Varje femma hade i uppgift att de var tvungna att slå tre till fem passningar i anfallszonen innan de fick ha en tanke på att avsluta. Vi vill jobba bort att vi slår en två passningar och sedan bågar in och skjuter i täck och åker på en spelvändning.

Men att förlora mot ett gäng Herr1an-spelare 22 dagar innan en premiär kan väl inte vara bra för moralen i truppen?

- Jo då den är fortsatt bra. Vi har flera träningsmatcher kvar och träningsmatcher är just bara träningsmatcher. Det handlar om en inställningsfråga från alla parter. Men självklart är det skönare att vinna och det är ju därför man spelar. Men det viktigaste är att vi levererar den 26 september och gör vi inte det så, då har vi gjort fel.

Video: Höjdpunkter från AIK:s senaste säsong

Vad måste ni jobba på till dess då?

- Vi kommer jobba lite mer med specialteam och fortsätta gnugga på anfallsspelet. Försvarsspelet är vi väldigt trygga med och vi vet att vi är väldigt svåra att göra mål på. Grundtryggheten som finns i AIK:s försvar tullar vi inte en millimeter på.

Var det någon spelare som imponerade på dig igår?

- Jag tycker att alla spelare gnuggade igenom det vi pratat om. Varje femma hade en uppgift och alla försökte att lösa den. Jag tycker att alla femmor löste sin uppgift och jag är väldigt nöjd med helheten av det vi skulle träna på.

 Hur såg femmorna ut?

 - Jack Noaksson, Hampus Pettersson, Liam Perry, Jesper Andersson och Markus Eriksson

 Adam Forslöv, Filip Wiklund, Dennis Blomberg, Hampus Kjerrström och Alex Kjellbris

 Ludvig Johansson, Kevin Lieback Asp, Carl Andersson, Cristoffer Carlsson och Anton Ostella.

 Är det liknande formationer som du kommer ställa på banan i seriepremiären mot Hudik/Björkberg?

- Det är nog inte helt omöjligt att vi gnuggar vidare på dessa formationer. Vi har väldigt bra kemi i alla fyra formationer faktiskt. Det är fullt krig på våra träningar och vi har bättre fart och mer tävlingslust på träningarna jämfört med träningsmatcherna. Vilket kan kännas märkligt men konkurrenssituationen är så tuff i år.  

 

 

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om: