Viral Succé
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Linnea Hammar om den virala succén

ANNONS

Veckans stora snackis i innebandyvärlden är utan tvekan Linnea Hammars uppvisning. Så här säger stjärnan själv om all uppståndelse.

Igår la Svensk Innebandy upp ett klipp på sina sociala kanaler där Västerås Rönnbys Linnea Hammar visar upp sina sjuka skills med klubba och boll. Klippet från U19-landslagets läger i Uppsala har blivit en stor viral succé med flera tusen likes och delningar och TV4-sporten uppmärksammade även klippet igår. På fredagseftermiddagens hade över 150 000 sett klippet men själv tar 18-åringen uppståndelsen med ro.

- Till att börja med var jag inte beredd på att klippet skulle få en sådan spridning som de har fått. Däremot är det såklart kul att det blivit en sådan spridning på det hela för det har kommit så mycket positivt om det. Hela grejen blir som en boost, att man bara vill fortsätta och ens självförtroende höjs en aning, så det är bara kul, säger Hammar till Innebandymagazinet.

Du har inte funderat på att söka till TV4s Talang?

- Har faktiskt haft den tanken tidigare, eller mer att vissa har sagt det till mig. Det vore kul att få visa upp att innebandy är mer än ”bara” innebandy, samt att visa upp sporten generellt då det inte är så mycket sådant tyvärr. Vi får se i framtiden om man skulle dyka upp där eller inte.

En som sett klippet är Niklas Jihde, en av de största innebandystjärnorna genom tiderna. Han twittrade så här: "- Sjukaste jag sett! Vilken stjärna, det där gör jag inte ens med en ballong..." En kommentar som känns overklig tycker Hammar.

- Svårt att ta in. Känns lite overkligt nästan, men det är väldigt kul att han kommenterade som han kommenterade. Det är stort.

Kolla in supertalangens briljanta teknik

Rönnbyspelaren är en av 22 spelare som just nu befinner sig på landslagsläger i Uppsala för att slipa på formen inför U19-VM som spelas i just Uppsala om drygt ett halv år. Men trots all uppmärksamhet har supertalangen inga svårigheter att göra det hon är där för, kriga till en VM-plats.

 - Nej, det tycker jag inte. Detta är inget som jag går runt och tänker på under träningar med mera. Det gäller att kunna hantera det och koppla av och på. Mitt fokus är på innebandyplanen om det är där jag befinner mig. Sedan kanske det påverkar mig ändå, men skulle nog säga att det är en positiv påverkan, alltså den här boosten jag nämnde tidigare.

Hur har det gått för dig så här långt på lägret?

- Såhär långt tycker jag ändå att det gått hyfsat. Gör mitt bästa hela tiden, mer än så kan jag inte göra. Har så höga krav på mig själv men försöker lätta på det lite, men de är svårt vilket gör att det ibland kan vara svårt och avgöra om det är bra eller dåligt. Summan av kardemumman så känns det väl bra skulle jag säga.

Den här artikeln handlar om: