#ibsilly-nytt
Foto: Patrik Palm

IBK Lockerud Mariestad värvar från fd seriekonkurrent

ANNONS

En framtida sniper ansluter till klassiska Lockerud.

Lockerud Mariestad har de tre senaste säsongerna krigat för att ta sig upp till SSL men tyvärr har det inte räckt hela vägen fram. Tack vare att man missat att avancera så har man tappat en hel del spelare de senaste säsongerna till SSL. Bland annat har man tappat Jennifer Wirén till Malmö och Ellen Nyman till Täby under årets silly season.

Men med 24 dagar kvar till seriepremiären mot Hagfors IF Uddeholm presenterar Lockerud ett nyförvärv som man hämtar från förra säsongens seriekonkurrent IBF Örebro. Det är 20-åriga forwarden Mathilda Unzeitig som skrivit på.

- En spännande spelare där framförallt hennes avslut imponerar, det finns bra grunder hos Mathilda för att bli en sniper av rang i allsvenskan. Som alltid vill vi tänka långsiktigt och se till att Mathilda får en bra utveckling hos oss under kontraktstiden, säger tränare Mickael Fredriksson till lagets hemsida.

Lockerud har presenterat ytterligare goda nyheter inför premiären och det är att Sara Jansson är tillbaka mellan stolparna igen efter att ha missat hela förra säsongen på grund av en skada.

- Sara är en glädjespridare i gruppen men också en enorm vinnarskalle. Detta kommer bidra till att vi får två målvakter i truppen som kommer tävla varje vecka om första spaden. Naturligtvis positivt att en spelare som kommer från egna led bestämmer sig för att spela vidare och att Sara äntligen får vara skadefri.