#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund

Supervärvning i Herr2an

ANNONS

En före detta SSL-spelare, U19-landslagsmannen och schweizerproffs är klar för Herr2an.

Herr2an-laget IBK Göteborg är på väg att göra en supervärvning inför kommande säsong. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet ska den före detta SSL-spelaren, U19-landslagsmannen och schweizerproffset Albin Thurén vara klar för göteborgarna.

Den 23-åriga Pixboprodukten drog till Schweiz 2017 efter 3 säsonger i Pixbos SSL-lag. Det blev bara en säsong nere i alplandet och året efter var han tillbaka i Pixbo igen. Då blev det totalt 8 poäng på 31 matcher. Fjolårssäsongen tillbringade Thurén i Herr1an med Mölndals IBF där det blev 18 mål och 7 assist på 16 matcher.

Vi tog ett snack med Göteborgs tränare Elias Johannesson för att höra om det stämmer att Thurén är klar för Göteborg? 

- Så långt skulle jag inte riktigt ta det. Vi har en pågående diskussion med flera spelare, där Albin är en utav dem. Vad Albin sen landar i och bestämmer sig för är hans beslut. Vi får vänta och se.

Vad skulle det betyda för er att få in en spelare av Thuréns kaliber?

- Det är klart att det skulle göra jättemycket. En fin spets-spelare som lyfter sin omgivning och framförallt skulle det kännas inspirerande för alla våra unga talanger att få lära sig av och tävla mot Albin varje träning.

Förra säsongen höll Göteborg på att åka ut Herr2an men man klarade sig kvar till slut med 4 poängs marginal. Oavsett om man lyckas värva in Thurén eller inte så har man gjort en stark silly season så här långt.

- Den har varit bra. Vi har lyckats värva poängspelaren Adam Thyselius från Pixbo Div1, grovjobbande tvåvägsspelaren Linus Adolfsson från Varla Div1 samt kopplat på Erik Andersson och Jonas Sjöholm från uppehåll, som jag tycker kompletterar truppen med egenskaper vi saknat.

- Sedan har vi tappat Adrian Söderberg och Tim Sandblom till allsvenska Lerum, Richard Tran till Pixbo Div1, Joakim Göransson till Alingsås Div1 och Pontus Blomberg till Glommens IBK Div2. Tråkigt att tappa killar men samtidigt kul att vi varit med och producerat två 03:or som redan nu tar steget till Allsvenskan. Men jag är väldigt nöjd med vår trupp och den utveckling vi haft på samtliga. Vi kommer stå oss bra i höst.