Landslaget

Falunstjärnan om tuffaste motståndaren: "Bäst i världen i det defensiva spelet"

ANNONS

Alexander Galante Carlström har under sina tolv SSL-säsonger tvingat många motståndarförsvar att kapitulera. Men trots att han snart närmar sig 700 mål i den svenska högstaligan menar 31-åringen att det faktiskt finns försvarare som gäckar honom.

- Ser man på ligan som helhet upplever jag att det finns många bra backar. Det är fler och fler som hanterar det offensiva spelet och kan följa med upp och bidra även i anfallsspelet. Trots det finns det några utpräglade defensivspecialister kvar som kräver lite mer för att ta sig förbi. 

Vilka tänker du på? 

- I SSL tycker jag att Anton Eriksson i Pixbo är tuff att möta, han är bra i positionsspelet och stark i kroppen. Magnus Jansson (tidigare i Växjö) är en annan. Johannes Larsson var också den typen av spelare som hade sina främsta styrkor i defensiven och som alla andra spelare hatade att möta. De spelare som kommer fram i dag har ofta en mer offensiv prägel. 

Är industribackarnas tid över? 

- Svårt för mig att svara på som forward. Men min spontana känsla är att det var fler defensivt utpräglade backar när jag kom upp i SSL. I dag ställs det högre krav på att man också kan spela innebandy i offensiv riktning och inte bara dumpa ner bollen och hoppas på det bästa. Emil Johansson har gått i bräschen och utvecklat innebandyn åt rätt håll. Han är komplett, säger Galante Carlström, som också framhåller backbesättningen hos värsta konkurrenten. 

- Spelare som Robin Nilsberth och Tobias Gustafsson kan också båda delar och är lika bra i båda riktningarna. Mattias Samuelsson likaså. 

Men trots  att det vimlar av högkaratiga försvarsspelare i SSL är det en finländare som Galante håller som den tuffaste motståndarbacken - åtminstone i sarghörnen.  

- Lauri Stenfors, utan tvekan. Han är grym i duellspelet och en mot en. Vi har haft många dueller genom åren och han brukar spela på min kant. Han är bäst i världen i det defensiva spelet. 

Den här artikeln handlar om: