Foto: Per Wiklund
Försäsong

Wilhelmsson om nyförvärven: "Får bevisa vad de går för"

ANNONS

Tredje raka vinsten för Höllviken på försäsongen - så ställde laget upp, femma för femma.

Efter segrar med 7-2 mot Lerum och 10-5 mot tjeckiska Bohemians väntade tuffare motstånd för SSL-laget Höllviken i den tredje försäsongsmatchen när man gästade Warberg. Hallänningarna som närmast kom ifrån en match mot Helsingborg där man kryssade (5-5).

Höllviken hade flera nyförvärv med på planen och bland annat blev både Jonas Kreysa och Mathias Toftegaard Glass målskyttar. Men det var förstafemman med Johannes Wilhelmsson och Linus Bergström i spetsen som stod för flest (tre) mål, där Wilhelmsson gjorde ett och Bergström två. Höllviken vann med 5-3.

– En helt okej försäsongsmatch. Det var första matchen med bättre motstånd för vår del så det var roligare. Hyfsat jämnt men vi var det bättre laget generellt och det speglar sig också i slutresultatet, säger Johannes Wilhelmsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Vi saknar ett par spelare så det blir att vi testar lite nytt. Nytt folk och nya formationer. Det har varit lite ovant men det är samtidigt roligt också med ny omgivning.

Mellan stolparna stod danska nyförvärvet Mike Trolle Lind och han släppte alltså bara tre bollar förbi sig.

– Det var hans första hela match och han gjorde det han skulle. Han tog de flesta bollarna och gjorde några fantastiska räddningar samtidigt så han får vara nöjd. Håller han denna nivån så håller han måttet enligt mig.

Hur är känslan annars så här långt på försäsongen?

– Det är alltid svårt att säga när man bara har hunnit spela tre matcher. Men vi har tappat lite rutin i Pontus (Karlson Martell) bland annat så det är lite ovisst, men det är alltid kul med mer tuffa matcher så man får svar på vart man står. Jag har en någorlunda positiv känsla. Sedan är det klart man hade velat ha kvar Pontus, där vet man vad man får. När man får in nytt och yngre så får de bevisa vad de går för istället. Men det finns det tid för.

Så ställde Höllviken upp

Målvakt: Mike Trolle Lind 

Förstafemman

Fabian Hansson

Lukas Holmkvist

Linus Bergström

Johannes Wilhelmsson

Daniel Ring

Andrafemman

Ted Nivestam

Elias Niclasson

Daniel Persson

Mathias Toftegaard Glass

Jonas Kreysa

Tredjefemman

Lukas Eldholm

Simon Larsson

Axel Rasmussen

Simon Lindblad

Jakob Gullberg

Den här artikeln handlar om: