Foto: Per Wiklund

Endre siktar högt: "Redo att slåss om en plats i Globen"

ANNONS

De blir tuffaste utmanarna: "Jag tror att Pixbo är ett lag som blir svårt att ta"

Säsongen närmar sig och ett lag som tippas kunna gå väldigt långt kommande säsong i damernas SSL är gotländska Endre. Nyblivna A-landslagsspelaren Wilma Johansson tror man har kapacitet att gå hela vägen.

– Jag tror att vi är riktigt bra i år. Vi känns väldigt taggade på att det ska dra igång. Sedan är det svårt att veta hur bra de andra lagen kommer vara, det är många som har tappat vissa spelare men också värvat bra. Men vi är taggade och redo att slåss om en plats i Globen, säger Wilma Johansson till Innebandymagazinet.

Vad talar för att ni blir bättre än förra säsongen?

– Nu är det egentligen mer att man är ännu mer taggad på grund av hur det slutade förra säsongen med Corona. Alla är revanschsugna och vi var inne i ett bra flow i våras men fick inte avsluta det. Annars har vi jobbat vidare på det vi gjorde förra säsongen, både i spelet men även med lagandan och energin i laget. Vi är ett lag som är bra på att ge energi till varandra och det fortsätter vi jobba på.

Vilka lag tror du blir tuffast att möta?

– Jag tror att Pixbo är ett lag som blir svårt att ta. Sedan även Thorengruppen med sina spelare från IKSU, och KAIS Mora lär också fortfarande vara vassa. Men det blir intressant att se hur det blir för dem med allt nu när Anna Wijk har dragit, hur bra stäm de får i laget, men jag tror de också blir tuffa. Men jag tror de flesta lagen blir svåra att möta, det är många stjärnor som bytt lag och lite sånt. Det blir intressant att se.