#ibsilly-avslöjar
Foto: Tomas Brandt Wangel

Alla IKSU-spelare som är klara för Thorengruppen

ANNONS

Innebandymagazinet kan nu avslöja alla IKSU-spelare som är klara för Thorengruppen och vilka som inte är det.

Team Thorengruppens damer fick ta över IKSU:s plats i SSL när de svenska mästarna drog sig ur Superligan tidigare i sommar. Under veckan som gått så har Thorengruppen börjat att presentera kommande säsongs trupp med spelarsläpp varje dag.

- Huvudfokus har legat på att ha en trupp med spelare från Team Thorengruppen, IKSU och med några få nyförvärv för att skapa en trupp på cirka 25 spelare, säger sportchef Jocke Sjöström till lagets hemsida.

Hittills har man offentliggjort:

Emelie Wibron (IKSU)
Agnes Plogner (Nytt kontrakt)
Amanda Gezelius (IKSU)
Elin Grundström (Nytt kontrakt)
Sandra Svärd (IKSU)
Ida Waern (RIG Umeå)
Emelie Fällman (IKSU)
Clara Forssén (Dalen)

Nu kan Innebandymagazinet avslöja vilka de övriga IKSU-spelarna är som är klara för Thorengruppen och vilka som inte är det. Uppgifterna är hämtade från Innebandyns rapporteringssystem IBIS där alla officiella klubbar för spelarna är registrerade. Så 16 av 18 IKSU-spelare är klara för Team Thorengruppen. De två som inte är överskrivna på Thorengruuppen saknar just nu någon registrerad förening. Antingen beror det på att man inte gjort klart med spelarna än eller så letar de efter en ny förening.  

Klara spelare:
Amanda Delgado Johansson
Ellinor Berling
Tilde Hållstam
Maja Viström
Louisa Turton
Jonna Stenvall
Cornelia Fjellstedt
Oona Kauppi
Veera Kauppi
Sofia Joelsson
Lovisa Hedin
Myra Aggestål

Inte klara:
Emelie Engström
Malgorzata Kulczycka

Tidigare idag har sportexpressen gått ut med att systrarna Kauppi är klara för spel i Thorengruppen.

- Det här känns grymt kul. De är ju tillsammans med Emelie Wibron och någon spelare till lagets ryggrad. Man var väl lite orolig i början när de uppvaktades av alla klubbar i Sverige och utlandet, men vi har haft en bra dialog och jag har fått tydliga signaler att de velat vara kvar, säger Sjöström till tidningen.

Västerbotten Kuriren har gått ut med att Sofia Joelsson är klar för Thorengruppen nästa säsong.

- Det känns skönt. Jag är superglad att jag får vara kvar i Umeå. Jag har spenderat hela vuxenlivet här och trivs otroligt bra, säger Joelsson till tidningen.

Innebandymagazinet har sökt Jocke Sjöström utan framgång. Om truppen ska bestå av 25 spelare så är just nu fem platser kvar i truppen som spelare från Team Thorengruppen eller nyförvärv kommer att komplettera upp. Men det största frågetecknet återstår och det är var Johanna Hultgren spelar kommande säsong. Enligt Innebandymagazinets uppgifter har hon lämnat Mora och flyttat tillbaka till Umeå, men hon har inte synts till på någon av Thorengruppens träningar än så länge.



Den här artikeln handlar om: