#ibsilly
Foto: IBK Dalen

Thoregruppens skyttedrottning byter klubb

ANNONS

Dalen har gjort klart med Hanna Berglund från Team Thorengruppen.

Hanna Berglund vann ifjol Thorengruppens interna poängliga med 30 poäng på 23 matcher och nu har hon alltså tagit beslutet att skriva på ett tvåårskontrakt med Dalen.

– Det känns väldigt bra att vi lyckats värva Hanna till oss och jag tror att hon har stora möjligheter att bli en viktig spelare i vårt lag. Hanna är en vass målskytt och hon kommer att förstärka vår offensiv, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson i ett pressmeddelande.

 Hanna Berglund om att gå till Dalen:

– Det känns kul även om omständigheterna och hur laget blev utsparkade ur SSL fjol känns otroligt tråkigt. Min syster spelade ju i IBK Dalen förra året så jag vet via henne hur hårt det där tog på spelare och ledare. Men om jag kan bidra med att föra tillbaka Dalen till SSL där dom hör hemma så gör jag gärna det. 

Vilka förväntningar/förhoppningar har du denna säsong?

– Vi ska göra allt vi kan för att gå upp till SSL igen. Jag har kvalat några gånger med IKSU/Thoren och vet ungefär vad som väntar. Ett första mål får väl vara att gå till ett avgörande kval och sen tar vi det därifrån.

 Har du några personliga mål för kommande säsong?

– Jag gjorde 30 poäng för Thorengruppen fjol, så i det här laget borde jag väl kunna göra ännu fler, om man får spela alltså. Så det blir ju det första man måste sikta på, att få speltid, och det är som sagt väldigt hård konkurrens bland forwards i IBK Dalen.

Den här artikeln handlar om: