MATCH 1: FALUN-STORVRETA 8-6
Foto: Per Wiklund
Giganternas kamp

Giganternas kamp: "Mest saknat känslorna"

ANNONS

Första matchen på 155 dagar. Snacka om två spelsugna lag kryddat med massor av landslagsspelare. Detta i ett folktomt Guide Arena.

Senaste matcherna för Falun och Storvreta spelades helgen 7-8 mars. Längtan att få ta på sig en matchtröja igen var stor och spelglädjen gick inte att ta miste på. 

Det var känslorna som jag hade saknat mest med att inte spelat match på väldigt länge. Att träna är en sak och spela match något annat. När jag satt i bussen till Falun undrade jag lite för mig själv om det var värt att åka hit när vi inte vet när serien startar. Men när matchen är igång tänker du inte i de banorna, säger Mattias Samuelsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

Vi spelade okej med bollen. Vi vill mycket framåt idag och det är inte så mycket att säga om slutresultatet. Det var kul att se Hampus Ahrén idag, han vill utmana och framåt.

Hemmalaget Falun vann med 8-6 efter ha haft ledningen hela vägen efter 3-2. Storvreta hade ungefär 60-40 fördel av bollinnehav men det var regerande svenska mästarna Falun som spelade smartas över 60 minuter.  De hade spelarna som levererade lite mer och lite bättre.

Det tycker jag absolut. Galante och Enström var bra, klart bättre än mig. De fick till det bra idag. Framförallt tycker jag att matchen hettade till i sista perioden. Jag har saknat att spela matcher helt klart. Det märktes att vi bara hade en vecka med inomhusträningar bakom oss. Burman var stabil och täckte skott föredömligt. Även Mekler tycker jag gjorde en fin match, säger Emil Johansson till Innebandymagazinet efter matchen.

Den här matchen spelades såklart utan publik. Annat var det under förra säsongen då de tre SSL-matcherna lockade 6700 åskådare totalt. Där Falun vann två matcher och Storvreta en match efter sudden death med siffrorna 16-11 till Faluns favör. 

Finns inga spelare som inte vill spela inför publik. Vi hade inga problem att fokusera tycker jag. Om ett par dagar är det en ny match. Det är skönt att ha kommit igång med matchspelet. Jag är säker på att både vi och Storvreta har lite mer att visa upp framöver.


Matchfakta

Första perioden

09.20: 1-0 Johan Samuelsson (Malte Lundmark)

19.33: 2-0 Rasmus Enström (Emil Johansson)

19.44: 2-1 Mattias Samuelsson (Hampus Ahrén)


Andra perioden

00.51: 2-2 Simon Götz (Hampus Ahrén)

11.20: 3-2 Emil Ruud (Simon Berg)

12.43: 4-2 Alexander Galante Carlström (Omar Aldeeb)

14.32: 4-3 Fredrik Lindholm (Simon Götz)

17.04: 5-3 Melker Hemmingberg (Johan Fahlström)

17.54: 6-3 Alexander Galante Carlström (Omar Aldeeb)

18.43: 6-4 Robin Nilsberth (Albin Sjögren)


Tredje perioden

00.11: 6-5 Niklas Winroth (Hampus Ahrén)

05.51: 7-5 Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström)

13.19: 7-6 Tobias Gustafsson (Filip Eriksson)

15.11: 8-6 Simon Berg (Melker Hemmingberg)

Den här artikeln handlar om: