#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund

Fyrfaldig SM-medaljör klar för Allsvenskan

ANNONS

IBK Göteborg har gjort en fin förstärkning i jakten på en SSL-plats.

I slutet av april gick Pixbo Wallenstam ut med att man tappar forwarden Emmelie Södergren. Det var då oklart om hon skulle lägga klubban på hyllan eller fortsätta i en annan klubb. Nu står det klart att hon återvänder till klubben hon lämnade för fyra år sedan och gör ett nytt försök med att spela upp IBK Göteborg till SSL. Under sina fyra säsonger i SSL med Pixbo har Södergren vunnit 3 SM-brons, 1 SM-silver och ett Champions Cup-guld. 


- Då vi tappat i princip en femma till SSL så är vi glada och nöjda med att ha värvat en duktig rutinerad forward som spetsar till våran trupp ytterligare, säger sportchef ”Hacket” Olsson till Innebandymagazinet.

Göteborg spelade i SSL för två säsonger sedan och den senaste säsongen inledde man skakigt men växlade upp efter jul. Man tog ikapp sju poäng på topplagen under andra halvan och avslutade serien med att slå de övriga tre topplagen och säkrade en kvalplats med mycket vind i seglen innan Coronapandemin slog till och satte stopp för SSL-drömmarna. 

Som sportchefen var inne på har man tappat flera spelare efter säsongen bland annat Pernilla Hermansson, Sanna Olsson och Alice Bengtsson till Warbergs SSL-lag. Frida Ahlstrand blev klar förra veckan för KAIS Mora och Linnie Ahlberg har lagt klubban på hyllan. På pluskontot har man förutom Södergren värvat in en lovande talang i Julia Johnsson från Kungälv, Elin Olausson, Michaela Holmström och Kajsa Högemark från seriekonkurrenten Lindome IBK. Man har även värvat Eda Dagasan från forna seriekonkurrenten IBK Lund. 

 - Jag har ingen aning hur det kommer vara att spela i ett annat lag faktiskt, men förhoppningsvis jättekul med nya lärdomar och spelidéer. Det ska bli kul att lära känna ett nytt lag med nya tjejer. Att möta Lindome kommer vara speciellt, och jag kommer säkert ha svårt för att inte råka passa någon grön tröja någon gång, skratt. Men för egen del vill jag utvecklas, komma in i laget och hitta min plats där. Jag vill också vara med och vinna serien och sen kvala, sa Holmström till Innebandymagazinet i samband med att hennes övergång blev klar. 

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så är inte Göteborg klar med sitt truppbygge ännu och troligtvis kommer man att presentera ytterligare ett par SSL-spelare kommande veckor. 

Klicka på länken för södra Allsvenskans bästa nyförvärv.  


Den här artikeln handlar om: