Foto: Per Wiklund

EXTRA: Poängkungen ändrar sig - fortsätter i SSL!

ANNONS

Hade lagt klubban på hyllan: "Rejält sug att köra på en säsong till"

Jönköping har fått en väldigt viktig förlängning på plats då stjärnan Rickard Hessmer valt att fortsätta sin satsning i klubben.

Hessmer som hade tankar på att avsluta sin långa fina karriär efter förra säsongen kände ett allt för stort sug till ett år till i JIK. Hessmer hade stora förväntningar på sig när han 2015 värvades från Växjö och har verkligen infriat de förväntningarna med råge där han varit en av lagets absoluta nyckelspelare. Poängkungen Hessmer har sedan han anslöt till Jönköping säsongen 2015/16 vunnit den interna poängligan 5 gånger där han spelat 143 matcher och noterats för hela 250 poäng fördelat på 128 mål och 84 assist.

Huvudtränare Jakob Olofsson kommenterar:

– Jag är givetvis enormt glad över att Hessmer valt att skriva på ett nytt kontrakt. Vi har ju varit inställda på att Hessmer skulle lägga klubban på hyllan för gott, men han har varit med från och till på försäsongen där känslan och hoppet för en fortsättning växte fram mer och mer. I Hessmer får vi en spelare som är extremt målfarlig sista tredjedelen av banan, där är han helt klart landslagsmässig. Jag värdesätter även personen som ger rutin och trygghet till vår unga trupp. Just nu är vi inne i en fas där vi fortsätter jobba med vår fys, parallellt med att vi utvecklar bitar i vårt defensiva och offensiva spel. Vi testar en del för att få en härlig kemi i våra femmor och kedjekonstellationer. Med Hessmer i laget så får jag verkligen ett spetsverktyg i verktygslådan!

Rikard Hessmer kommenterar själv varför det blev en förlängning och hur det känns:

– Jag var egentligen helt inställd på att förra säsongen skulle vara min sista på elitnivå. Men någonstans var man inte helt nöjd över hur förra säsongen blev som var en konstig säsong och så vill jag inte avsluta. Jag har ju även tränat en del med laget efter och då känt mer och mer att jag inte är färdig utan har ett rejält sug att köra på en säsong till I JIK. Beslutet känns verkligen helt rätt och det känns som vi börjat bygga ett väldigt intressant lag ihop med en bra tränarstab så jag ser verkligen fram emot säsongen där vi ska ta oss högre upp i tabellen än tidigare!

Källa: Pressmeddelande

Den här artikeln handlar om: