DJ INVITATIONAL 7-9 AUG
Foto: Tomas Brandt Wangel
DJ Invitational

"Vinner inte vi, så vinner Åkersberga"

ANNONS

Uppsnack inför DJ Invitational som inleds på fredagen.

Åkersberga IBF och Täby FC arrangerar DJ Invitational 7-9 augusti i Stockholm. Av de 20 lag som hade chansen att gå till Playoff från JAS-seriespelet när sista omgången avbröts, kommer 12 lag att delta. Där får vi äntligen svaret på vilket som är Sveriges bästa JAS-lag. Det spelas även en DJ18-klass. 

På turneringens hemsida uttalar sig lagen inför det som ses som "inofficiella Innebandyfesten". En av förhandsfavoriterna är RIG Umeå som säger så här om hur truppen ser ut nu kontra hur den såg ut i våras:

– JAS-laget ifjol var starkt, trots att vi hade ovanligt få äldre spelare (alltså 02:or). Som vanligt tappar vi alla våra treor och får in åtta helt nya ettor. Treorna var ju inte med i JAS så sett till det kan man ju säga att vi breddat truppen. Vi har som sagt en stark grund att stå på men nu startar hela processen om från scratch så det är svårt att säga hur slagstyrkan är i augusti. Vi saknar rightare i laget (har bara två i hela truppen) och har plats för en sådan till - i övrigt tycker jag att vi har en spännande och komplett uppsättning inför säsongen, säger tränaren Peter Hörnsten Svensson.

Åkersberga, som arrangerar turneringen, är också tippade att kunna gå hela vägen.

– Hade du sagt i april månad hade jag enklare sagt vi då vi var otroligt starka och breda i vårt lag. Nu blir det tuffare då ingen vet riktigt vart man står. Men självklart tror jag på mitt lag i båda klasserna där vi i Dj18 får in 5 st 01:or som samtliga var med i stadslaget. Vi har 10 st spelare i vår trupp som vunnit SM-guld i stadslaget, samt en reserv och flera från sista träningsgruppen och vi borde få med 4-5 st spelare till kommande säsong, säger Åkersbergas sportchef Andreas Berglind.

Hovslätts tränare Malcolm Schäfer om vilka han tror vinner guldet:

– Jag tror alltid på seger, gör man inte det så ska man inte hålla på med idrott på en tävlingsnivå - därför tror jag såklart att vi vinner. Men vinner inte vi, så vinner Åkersberga.

Alla matcher livesänds via Streamify.

Den här artikeln handlar om: