Foto: Ingarö IF / OV Krona
Internationellt

Debuterade i Filippinernas landslag - på svensk mark

ANNONS

Spelade träningsmatch mot Nyköping och gjorde två mål: "Väldigt roligt"

I helgen hade filippinska innebandylandslaget träningsläger i Nyköping för de spelare som bor i Sverige. Bland annat spelades det en träningsmatch mot FBC Nyköping i Rosvalla Arena där Nyköping vann med 7-2. 

En som gjorde landslagsdebut var 18-årige Lucas Werelius, som till vardags spelar i Ingarö IF. Wirelius gjorde båda målen för Filippinerna i matchen.

– Att göra landslagsdebut var väldigt roligt i sig. Jag har fått komma in i gänget och nu fått vara med och spela för att se hur vi mäter oss mot andra lag, säger Lucas Werelius till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Det här var mitt andra landslagsläger. Jag blev kontaktad i början av januari av en spelare i laget som hört att jag också hade filippinska rötter. Han kopplade då ihop mig med förbundskaptenen och jag blev på så sätt inbjuden till mitt första läger som var i februari. Det är många spelare som bor i Sverige men också har filippinskt medborgarskap vilket gör det möjligt för oss att ha läger här i Sverige. Att vi inte heller kanske siktar mot VM-guld skapar en god stämning vilket gör att alla känner sig välkomna.

Hur tycker du att det gick i matchen?

– Personligen tyckte jag matchen gick hyfsat bra, vi visste att det skulle bli en tuff match mot FBC Nyköping som precis vunnit division 2. De bjöd upp till ett högt tempo vilket ledde till att vi fick träna mycket på vårat försvar. Nyköping vann första perioden med 2-0 och efter en del slarv gick de upp till 4-0 tidigt in på andra perioden. I mitten på andra perioden vårdade vi bollen bättre och skapade några chanser vilket resulterade i att vi gjorde 2 mål tätt inpå varandra. I tredje perioden märktes det av att vi närmade oss slutet av träningslägret och vi förlorar den sista perioden med 3-0, slutresultat 2-7. Sammanfattningsvis fick vi mer rutin på försvaret och jag fick även göra mina första mål i landslagströjan.

Vad har du för ambitioner framöver med landslaget?

– I och med Corona är det svårt att säga hur den närmsta framtiden utspelar sig. Men drömmen är att jag hunnit fixa mitt medborgarskap och får vara med och spela för medaljer i Asian Indoor and Martial Games nästa maj i Thailand.

Den här artikeln handlar om: