#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl

Två meriterade spelare klara för Team Thorengruppen

ANNONS

En damspelare och en herrspelare förstärker.

Det är fortfarande inte klart om det blir spel i SSL eller Allsvenskan för Team Thorengruppens damlag, som är överst på vakanslistan efter att IKSU drog sig ur, kommande säsong. Men nu har man gjort klart med ett SSL-meriterat nyförvärv. Det är 23-åriga forwarden Clara Forssén som ansluter efter sex säsonger i Dalen. 

– Det ska bli spännande att se henne i vårt lag. I Dalen har hon haft kaptensrollen och haft mycket defensivt ansvar men jag tror att det finns mer att hämta i offensiven som hon inte har fått chans att visa, säger Jocke Sjöström, sportchef i Team Thorengruppen, till Västerbottens-Kuriren.

Samtidigt är det klart att Thorengruppens herrlag får tillbaka backklippan Mathias Hagert, som skulle ha spelat i Schweiz den här säsongen men som blir kvar i Sverige på grund av Coronapandemin.

– Han är viktig i uppspelsfasen och duktig med boll. Vi kommer nog ha mindre boll än vi är vana med efter åren i allsvenskan men vi vill ha spelskickliga och bolltrygga backar. Och givetvis kommer han in med mycket rutin.

I en tidigare intervju på Innebandymagazinet.se berättar Mathias Hagert att han inte ger upp hoppet om spel i Schweiz en dag.

– Förhoppningsvis så har jag bara skjutit upp den (pojkdrömmen), men man ska ju vara hel och känna motivation också, så vi får se efter denna säsong. Men nu är jag motiverad och sugen på att fortsätta spela, sa Hagert.

Video: Höjdpunkter från Thorengruppens herrlags säsong 2019/20


Den här artikeln handlar om: