Foto: Privat

Täbys fjärde nyförvärv: "Fantastiskt spelsinne"

ANNONS

Linus Kollberg tillbaka i moderklubben: "Jag har saknat gänget"

Sedan tidigare har man värvat backen Fredrik Blom från Åkersberga samt forwardsduon Filip Rönnkvist (från Värmdö) och William Westerholm (från Sirius). Nu presenterar Täby sitt fjärde nyförvärv. Det är centern Linus Kollberg som närmast kommer från seriekonkurrenten AIK.

Kollberg var utlånad till Täby under andra halvan av förra säsongen och bidrog till lagets uppflyttning till Allsvenskan. 

– Det känns otroligt skönt att vara tillbaka där jag hör hemma! Jag har saknat gänget och allt runtomkring och jag ser fram mot att spela i dom vita färgerna igen. Jag tror att många kommer underskatta oss nästa säsong och för egen del hoppas jag kunna öka min poängskörd och bidra till att vi vinner matcher, säger 20-åringen till klubbens hemsida.

– I Linus får vi en center med ett fantastiskt spelsinne där passningsspelet sticker ut. Linus har under dom senaste säsongerna lärt sig vad som krävs på seniornivå och med hårt jobb kommande säsong är jag övertygad om att han tar steg i sin utveckling och blir en av seriens bästa centrar. Jag vill även rikta ett tack till AIKs Göran Hagberg för sättet han hanterade denna övergång på, säger sportchefen Robin Andersson.

Den här artikeln handlar om: