Foto: Patrik Palm

Supertalangen klar för tre år framåt: "Ganska enkelt val"

ANNONS

En av Sveriges största innebandytalanger har gjort sitt #ibsilly-val.

17-åriga Filippa Philipsson Eriksson utsågs av Innebandymagazinet till Sveriges 17:e största talang, och 9:e största av tjejerna, i årskull 2003 förra säsongen. I klubblaget Lund stod hon för 13 poäng i Allsvenskan och 36 poäng i Juniorallsvenskan 2019/20. Nu är det klart att Philipsson Eriksson förlänger sitt kontrakt med tre säsonger.

–  Vi blev glada när Filippa valde att komma till oss för vi visste att vi värvat en ung och talangfull spelare. Hon hade knappt ens tränat med ett seniorlag innan hon kom till oss så vi var medvetna om att tålamod är rätt melodi i Filippas fall. Hon har dock överträffat alla våras förväntningar och visat sig vara redo för spel på hög nivå redan. Filippa har inte bara talangen utan är även väldigt villig att träna för att bli bättre och det ger resultat. Stod för 13 poäng sin första seniorsäsong och det i Sveriges näst högsta liga, det säger en del. Vi tror inte det blir någon växtvärk utan att hon fortsätter utvecklas tillsammans med laget på högsta nivå, säger huvudtränare Johan Gustafson till klubbens hemsida.

– Det var ett ganska enkelt val att stanna kvar i Lund. Det har varit en rolig och utvecklande förstasäsong med laget. Jag blev välkomnad superbra av både spelare och ledare och ser fram emot flera år tillsammans, säger Filippa Philipsson Eriksson.

Den här artikeln handlar om: