Foto: Per Wiklund/IBK Dalen

Tillbaka där allt började: "Ingen tvekan att tacka ja"

ANNONS

Tobias Sikström om övergången till Dalen: "Det kändes väldigt naturligt"

Som 8-åring började Tobias Sikström spela innebandy i IBK Dalen, han hann med en säsong innan han bytte till Umeå City. 14 år senare är en nu 22-årig Sikström tillbaka där allt en gång i tiden började. Från City gick han vidare till RIG Umeå, vidare till Team Thorengruppen och den senaste säsongen har han spelat i Herrr1an med Gimonäs Umeå IF. Där producerade han 30 poäng på 18 matcher.

– Säsongen i fjol var en givande säsong för egen del. Ett riktigt skönt lag där jag fick en stor roll från start och kände att jag fick tillbaka motivationen igen. Fick göra lite poäng och bygga upp lite självförtroende. Riktigt surt att säsongen avslutades som den gjorde dock. Vi hade fått ihop de riktigt bra i slutet och jag tror faktiskt inget lag hade tagit oss i bäst av tre i kvalet. Så en givande säsong med tråkigt avslut, säger Sikström till Innebandymagazinet och berättar varför han nu är tillbaka i Dalen: 

– När Dalen hörde av sig så var det ingen tvekan om att jag skulle tacka ja. Dalen är en seriös förening med mycket intresse runt sig och dessutom kände jag de flesta i laget så det kändes väldigt naturligt. Jag känner att jag har mycket i mig och tror att jag kan ta nästa steg i Dalen och den miljö som finns där.

Hur skulle du beskriva dig som spelare och vad tror du att du kan tillföra laget?

– En spelskicklig tvåvägsspelare som jobbar hårt. Jag vill vara med och bidra till att vi tar nästa steg. Vara jobbig att möta över hela banan, skapa ytor och målchanser åt mina medspelare och även göra några poäng. Det är det jag vill tillföra. 

Vilka målsättningar har du personligen för säsongen?

– Målsättningen för säsongen är kortsiktigt att komma in i allt nytt och hitta min roll. Sen vill jag vara med och bidra på planen när det väl gäller. Det är mitt mål. 

Vad tror du laget har för chanser i SSL kommande säsong?

– Jag tror vi har väldigt bra chanser att vara med där uppe. Vi har fått behålla i princip alla spelare från i fjol och det märks att det är en grupp som vill mycket. Det har varit väldigt bra kvalitet på träningen nu i sommar så det känns väldigt spännande.

Video: Höjdpunkter från Dalens säsong 2019/20