Foto: Mats Gustavsson

Strängnäs nyförvärv: "Våra chanser är skyhöga"

ANNONS

Poängspelaren Anton Ekstrand om valet av ny klubb: "Gav mig bäst intryck"

20-årige Anton Ekstrand fick ett genombrott i Allsvenskan förra säsongen när han producerade 32 poäng på 21 matcher för Craftstaden. Till hösten byter han klubb till Strängnäs för fortsatt spel i näst högsta serien.

– Jag kände väl att det var laget som gav mig bäst intryck överlag med allt från vad de vill åstadkomma som lag till små detaljer för att utveckla mig som spelare, säger Anton Ekstrand om valet av klubb till Innebandymagazinet och menar att det finns mer att hämta från förra säsongen.

– Tycker att jag hade en hyfsad säsong förra året. Jag var lite för ojämn men tänker man på förutsättningarna vi hade så får det ett godkänt.

Att offensiven är Ekstrands styrka är ingen hemlighet.

– Jag skulle beskriva mig som en snabb tvåvägsspelare med bra teknik och hyfsat spelsinne. Jag kommer att tillföra laget med speed, vinnarskalle och förhoppningsvis lite poäng. Mitt mål för kommande säsong är att hålla en så hög nivå som möjligt utan dippar och bidra med poäng framåt.

Vad tror du om lagets chanser i serien?

– Även om Strängnäs har ett allmänt ungt lag så tror jag att våra chanser är skyhöga och det tycker jag märks redan innan säsongen ens har dragit igång. Kval fyra år i rad och det märks att föreningen vill ta sig uppåt, dock vet man aldrig vad som händer i ett kval men vi ska dit.

Video: Höjdpunkter från Strängnäs säsong 2019/20