SSL dam
Foto: Idrottsfoto

Klart: Här spelar världens bästa målvakt i höst

ANNONS

Schweiziska landslagskeepern Lara Heini har gjort sitt #ibsilly-val.

Mitt i sommaren håller Pixbo Wallenstams damer på att slutföra sin silly season. En av de sista pusselbitarna, schweiziska stjärnmålvakten Lara Heini förlänger sitt kontrakt.

Lara Heini flyttade till Sverige, Göteborg och Pixbo Wallenstam sommaren 2018. Hon visade tidigt att hon kommer bli en nyckel i strävan efter ett nytt SM-guld.

- Mina två första år i klubben har varit jätteroliga. Andra året var lite enklare, då hade man bott in sig och visste hur allt fungerade. Förra året var nästan allt perfekt och det var jättetråkigt att vi kunde inte spela klart säsongen. Men jag vet att vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen.

Innan säsongen 2019/20 fick avslutas i förtid visade Lara storform. Hon blev utsedd till VM.s bästa målvakt och sedan även SSL.s bästa. Nu förlänger hon alltså sitt kontakt.

- Jag kunde ju inte sluta mitt äventyr i Sverige med en avbruten säsong. Vi har det jättekul i laget och SSL är spännande att spela i. Såklart saknar jag mitt hemland lite men Sverige är inte så dåligt det heller. Jag hade några alternativ i Schweiz när jag skulle välja klubb inför nästa säsong men jag behövde inte tänka så länge, det var ett ganska enkelt beslut att stanna kvar i Pixbo Wallenstam.

Målet inför 2020/21 är glasklart. 

– SM-guld. Men först har jag lite rehab att göra med min axel innan säsongsstart.

Elitansvarig Kalevi Pessi är såklart glad över att den sista viktiga utposten stannar.

– Hon är en fantastisk idrottstjej som hela tiden strävar efter att bli bättre. Hon sätter ribban högt och jobbar oerhört hårt och målmedvetet för att ständigt bli bättre. Det är en stor trygghet att ha henne längts bak i vårt damlag.

Målvaktstränare Pontus Boman ser också fram emot det forsatta samarbetet med världens bästa.

– Det är superkul för mig som målvaktstränare och väldigt viktigt för föreningen att Lara valt att förlänga. Hon var en målvakt i världsklass redan när hon kom till Sverige och hon har fortsatt sin utveckling under sin tid här. Jag är övertygad om att utvecklingen kommer att fortsätta även kommande säsong och det ska bli spännande att få följa med på den resan.


Fakta: #94 Lara Heini

Född: 1994-07-09

Position: Målvakt

Moderklubb: Rot-Weiss Chur (SUI)

Har socka spelat i: Piranha Chur och Chur Unihockey (SUI)

Landskamper: 50A och 20 U19 (SUI)

Meriter

VM-silver 2019 och VM-brons 2017

VM-silver U19: 2012

SM-silver 2020 och SM-brons 2019

Schweizisk mästarinna: 2018, 2016, 2015, 2014, 2013 och 2012


Den här artikeln handlar om: