Foto: Per Wiklund

Faluns och Storvretas dominans negativt för landslaget?

ANNONS

Peter Fischerström om giganterna: "Suger upp alla bra spelare"

I en lång intervju berättar spelarlegendaren Peter Fischerström, med bland annat 106 landskamper, fyra SM-guld och tre SM-guld på meritlistan, om hur hans liv ser ut idag. Han jämför också innebandyn idag mot när han själv spelade, blickar tillbaka på karriären, samt ger sin syn på Stockholmsinnebandyn, SSL och landslaget idag.

När det gäller Svenska Superligan tror Fischerström att Falun och Storvreta kommer fortsätta dominera.

– De värvar ju även de bästa unga spelarna just nu också. De sitter ju både med de bästa gamla spelarna och de bästa unga spelarna. Så deras dominans kommer nog fortsätta. Det blir intressant att se vad som skulle hända med Falun om Galante och Enström skulle lägga av. Kan de andra axla dem och fylla skorna efter allt vad de har gjort? Just nu ser jag inget lag som kan hota dem i alla fall, säger Fischerström till Innebandymagazinet.

Att det finns två så stora giganter i SSL tror den före detta backstjärnan kan vara negativt för svenska landslaget, som förlorat de två senaste VM-finalerna mot Finland.

– Det kan ju vara så att det inte är helt gynnsamt att ha två lag i Sverige som suger upp alla bra spelare. Spelare som skulle ha jättestora framträdande roller i andra lag spelar i andra- och tredjelinor i Falun och Storvreta. Det kanske inte blir så bra för landslaget.

Läs hela intervjun med Peter Fischerström här

Den här artikeln handlar om: