Morgondagens stjärnor
Foto: Pelle Börjesson

En av landets JAS-kungar jagas av ett SSL-lag

ANNONS

Han gjorde stor succé i både JAS och Herr1an den gångna säsongen och han är ett eftertraktat #ibsilly-byte.

En av landets största talanger födda 2002 är Gamla Stans Emil Wiklund. Den gångna säsongen vräkte han in 41 poäng i Herr1an på 20 matcher och hela 55 poäng i JAS på 13 matcher. Med ett snitt på 4,23 poäng per match hamnade han på en tredjeplats bland årets poängkungar i JAS. Förra säsongen utsågs han till Sveriges bästa center i SDF-SM och han blev uttagen till U19-landslagets breddläger. 18-åringens framfart har inte gått SSL-klubbarna obemärkt förbi, speciellt ett SSL-lag håller koll på honom.

- Jag är och tränar med IBK Dalen ibland, säger Wiklund till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men mina tankar kommande säsong är att jag stannar kvar i Gamla Stan och går ut gymnasiet här i Skellefte.

Ett beslut som Gamla Stan är väldigt nöjda med och med Wiklund kvar i lager siktar man på att gå upp till Allsvenskan kommande säsong. Senast slutade man femma i serien och hade fem poäng upp till kvalplatserna, men då hade man en match mindre spelad än tabellfyran när säsongen avbröts på grund av Coronapandemin.

- En komplett innebandyspelare som kombinerar en ruggig vinnarskalle med samtliga speltekniska delar som krävs för att bli en världsstjärna inom sin sport. I vinter kommer han med största säkerhet att leda sitt lag hela vägen till allsvenskan. Nu när Emil väljer att stanna kvar i stan så är tipset. Missa inte möjligheten att se honom leka Innebandyn i vinter, skriver Gamla Stan på sin hemsida.

För första gången så startade Innebandymagazinet JAS Awards denna säsong och där var Wiklund en av spelarna som prisades efter sina insatser. Så här sammanfattar Wiklund sina magiska säsonger både i Herr1an och JAS:

- Det har varit en bra lagsammanhållning i både JAS och A-laget. Sen har vi också riktigt bra spelare och tränare i båda lagen. Poängen har väl kommit på grund av jag har bra medspelare som gör mycket poäng och spelar man med spelare som gör poäng då får man en del själv också.

Men vad är det som gör just dig till den stora poängmakaren i laget, du vann ju interna poängligan i båda lagen. 

- Jag har gjort mycket poäng tack vare mina tränare som ger mig mycket speltid och förtroende, och bra medspelare.




Den här artikeln handlar om: