Kommande säsong
Foto: FBC Kalmarsund

Kalmarsundsnyförvärvet är redo att göra avtryck i SSL

ANNONS

Max Källerteg är en av två nyförvärv för Kalmarsund. Hör hans tankar om kommande säsong.

Förra året hamnade 21-åriga Max Källerteg i kläm mellan Lindås Rasta och Warberg i ett kontraktsbråk. Warberg ville värva Källerteg men Lindås hävdade att han hade ett år kvar på sitt kontrakt medan Warberg och Källerteg hävdade att han inte hade det. Det hela slutade med att en dubbellicens där forwarden spelade 21 matcher i Allsvenskan och gjorde 40 poäng och tio matcher i SSL där han gjorde 6 mål och en assist för Warberg. Till kommande säsong så blir det dock varken spel i Lindås eller Warberg utan istället blir det en flytt 35 söderut till Kalmarsund.

- Jag valde Kalmarsund för att jag fick väldigt bra intryck av deras organisation och kände att jag kommer utvecklas som spelare och även som person. Det var några andra alternativ men kände att Kalmarsund var de rätta valet., säger Källerteg till Innebandymagazinet.

Kalmarsundsprofilen och tillika sportchefen Adam Kallenberg som är av de största citatmaskinerna i innebandy-Sverige hävdade att Kalmarsund fått en ny vicesheriff i vänsterfickan när värvningen blev klar.

- Jättekul såklart! Ska försöka visa vad jag är bra på och bara spela mitt egna spel. Jag får visa att jag lever upp till Kallenbergs fina ord.

Vad ser du dig själv i för roll kommande säsong?

- En offensiv forward som kommer att ta mycket avslut och göra mina medspelare bättre. Kan även spela back så vi får se hur de blir.

Video: Kolla in Källertegs debutsuccé i Warberg

Lindåsgrabben har dock inte hunnit att träffa laget än utan han tränar på själv hemma i Götet innan flyttlasset bär iväg.

 - Jag flyttar ner om 1 månad ungefär. Då ska försöka komma in i laget så fort som möjligt.

Kalmarsund ska göra sin tredje säsong i Superligan till hösten och hittills har man inte spelat något slutspel. Dock ska det sägas att Kalmarsund gjorde en riktigt bra andra säsong och hade kvalificerat sig till slutspel om inte Corona-krisen slagit till.

- Jag tror chanserna ser mycket bra ut till hösten. Kalmarsund kom fyra förra säsongen och nu kommer vi bara gasa vidare därifrån denna säsongen.