#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund/IBK Dalen

Dalens tredje nyförvärv hämtas från Herr1an

ANNONS

En före detta RIG-spelare har hittat hem till Dalen igen efter 14 års frånvaro.

Som 8-åring började Tobias Sikström spela innebandy i IBK Dalen, han hann med en säsong innan han bytte till Umeå City. 14 år senare är en nu 22-årig Sikström tillbaka där allt en gång i tiden började. Från City gick han vidare till RIG Umeå, vidare till Team Thorengruppen och den senaste säsongen har han spelat i Herrr1an med Gimonäs Umeå IF.

- Det känns riktigt kul att spela de kommande säsongerna med Dalen! Jag har följt Dalen sen jag var liten och gjorde även min absolut första säsong i klubben så det är ju en pojkdröm som uppfylls att få spela med Dalen i SSL. Klubben har något spännande på gång och tar kliv framåt hela tiden. Vi tränar på riktigt bra och mentaliteten i gruppen är flera steg upp mot vad jag tidigare varit i. Målet är att ta kliv i min utveckling och vara med och bidra på planen. Jag har varit på plats och sett båda SM-final förlusterna så att vara med och vinna första guldet för klubben hade varit stort, säger Sikström i ett pressmeddelande.

På 33 matcher har Sikström gjort 17 poäng i Allsvenskan och på 19 matcher i SSL har han gjort 6 poäng. Ifjol gjorde han 30 poäng i Herr1an. Dalens tränare Jonatan Brolin har väldigt höga förväntningar på 22-åringen.

- Direkt vid första träffen med Tobias kändes det självklart i min värld att han skulle ansluta sig till oss. Ambitiös, klok, driven att verkligen testa sig själv på den yttersta nivån och en kille som passar klockrent in tillsammans med resten av gruppen. På planen får vi en kille som är följsam och anpassningsbar. Passningsskicklig och duktig på att läsa spelet både offensivt och defensivt. I vårt så småningom unika spelsätt kommer det krävas oerhört mycket båda vägarna och jag tror Tobias kommer passa klockrent i det vi håller på att försöka jobba fram och den kultur och identitet vi försöker bygga genom föreningen. Jag är övertygad om att han kommer att vara redo att påverka i SSL när säsongen drar igång, den här killen ska bli riktigt spännande att följa, säger Brolin.

Sikström blir Dalens tredje nyförvärv, tidigare har man värvat John Stenström och Anton Grönlund från Allsvenska Wibax-Piteå. På minuskontot har man Jonas Svahn, John Stiglund, Lukas Harnesk, Joel Grape Tjernström och Andreas Holmgren.

Video: Höjdpunkter från Dalens senaste säsong.

Den här artikeln handlar om: