#ibsilly
Foto: Patrik Palm

Hattrick i nyförvärv!

ANNONS

Allsvenska Lindås Rasta har gjort klart med tre nya spelare.

Göteborgslaget Lindås Rasta har spelat två säsonger i södra Allsvenskan och man har slutat på en femte plats båda säsongerna. Inför nästa säsong har man sedan tidigare värvat in Emilia Renken som spelat två säsonger med Åstorp/Kvidinge i Allsvenskan. Den senaste veckan har man värvat in ytterligare tre spelare för att spetsa till truppen.

Först ut var Ida Bergenhus, en välkänt ansikte i Lindås då hon var med och spelade upp laget till Allsvenskan men flyttade sedan till Karlstad där hon spelat med Skattkärrs IK i Dam1an i två säsonger.

- Att få tillbaka Ida, som var med och tog upp Lindås i allsvenskan, känns fantastiskt kul. En perfekt värvning i våra ögon. Vi kunde presentera ett intressant och kul alternativ för Ida och det tog inte många dagar innan hon bestämde sig. Som spelare får vi en tjej som är bekväm med att spela nästan varsomhelst, en vinnarskalle som höjer sig när det behövs som mest. Ida är en bolltrygg spelare som ställer höga krav på både sig själv och sin omgivning. Hon kommer definitivt höja standarden på planen men också bidra till den härliga stämningen utanför planen. Ida är dessutom väldigt populär i gruppen och välkomnas tillbaka med öppna armar från både spelare och ledare, säger huvudtränare Anders Nilsson till lagets hemsida.

Andra nyförvärvet är en talangfull spelare vid namn Josefin Beckman, 20-åringen debuterade i Allsvenskan med Pixbo Wallenstam redan som 16-åring. Den senaste säsongen har hon haft ett uppehåll och dessförinnan spelade hon i Dam1an med Partille.

- Väldigt kul att Josefine har valt att spela med oss kommande säsong. Vi får en spelare med väldigt mycket energi och talang som vi hoppas ska blomma ut ordentligt i vår omgivning. Josefine är en spelare med bra skott, som gärna vill komma på avslut och är inte rädd för att gå rakt på mål. Dessutom har hon en underbar "hata-att-förlora-mentalitet". Josefine kommer bidra med många skratt utanför planen och många applåder på planen.  

Hattricket i nyförvärv fullbordas av en kombination av de ovanstående då det är ytterligare en spelare som återvänder till klubben efter ett uppehåll. Det är Christin Gundersen som valt att plocka ner klubban från hyllan efter ett sabbatsår.

- Kicki har tränat hårt under försäsongen och det märks att hon har fått tillbaka suget till innebandyn. Kicki var ju med första året i Allsvenskan så hon vet vad som krävs och hon känner redan i stort sett hela laget. Hon är en spelare med ett snabbt rappt skott som har bra speluppfattning och koll på var medspelarna finns fria, avslutar Nilsson.

Innebandymagazinet har tippat hur södra Allsvenskan kommer att sluta.


Den här artikeln handlar om: