Lyckad värvning
Foto: Adam Troy

Den okända målkungen i SSL

ANNONS

Linköping IBK fick rena rama jackpotten på en av sina värvningar inför förra säsongen.

Tar man en titt på olika listor som rankade de bästa nyförvärven inför den förra säsongen så hittar man inte Olle Abrahamssons namn där. Det pratades istället om Christoffer Andersson, Tobias Lindström, Jesper Ekström, Hampus Ahren och Patrik Rokka för att nämna några. Men faktum är att den 22-årige Norrköpingskillen som värvades från allsvenska Strängnäs slog dem alla när det kom till att göra mål. Den gångna säsongen öste Abrahamsson in 25 mål för Linköping i sin debutsäsong i SSL. En målskörd som endast slogs av Janne Zaugg av förra säsongens alla nyförvärv.

- Det gick väl lite upp och ned precis som jag räknade med under min första SSL-säsong. Poängmässigt är jag väldigt nöjd och sen är jag glad över det stora förtroendet jag fick från coacherna att spela så mycket. Jag märkte dock att kroppen inte var helt van med så många omgångar och det höga tempot i SSL så nu handlar det om att träna upp sig ytterligare för att kunna prestera ännu bättre nästa säsong, säger målkungen till Linköpings hemsida

Abrahamsson vann Linköpings interna målliga och han slutade på plats 20 i hela Superligans målliga. Ett riktigt bra facit för någon som aldrig tidigare spelat i SSL.

- Jag tror att min ödmjukhet hjälpte mig. Jag klev inte in i Linköping och förväntade mig att få något gratis, utan jag var förberedd på att få slita hårt och lyssna på tränarna vad jag måste förändra och förbättra för att utvecklas. Sen hade jag spelat med en hel del av killarna i laget under gymnasietiden i Linköping så jag hade rätt bra koll på många i laget vilket också underlättade för mig att komma in i gruppen.

Video: Olle Abrahamsson visar upp sina kvalitéer

Till kommande säsong är han ingen doldis längre utan de flesta motståndarbackarna kommer veta vem de har att göra med. Så för att klara av den nya "uppvaktningen" och fortsätta ösa in mål tränare 22-åringen extra hårt under sommaren.

- Jag tittar på vad jag måste göra för att utvecklas och ta nästa steg även om jag förstår att jag kanske får ännu tätare bevakning framöver.. Jag vet vad mina styrkor och svagheter är och jag har pratat med Asta och Gillek och de andra coacherna om vad jag ska fokusera på under försäsongsträningen.