#ibsilly-nytt
Foto: Adam Troy

Storvreta har värvat en sjätte SSL-spelare

ANNONS

Storsatsande Storvreta har gjort Allsvenskans bästa #ibsilly någonsin ännu bättre.

Storvretas helt sjuka silly season på damsidan har väl knappast undgått något vid detta laget. Det allsvenska mittenlaget har värvat in en hel femma med SSL-spelare inklusive världens bästa spelare Anna Wijk. Landslagsmeriterade Frida Bäfve, Evelina Sparf, Klara Sundell och Matilda Andersson kompletterar SSL-femman. Solklart den bästa silly season som något allsvenskt lag stått för. Men som om detta inte vore nog har man nu gjort klart med ett sjätte nyförvärv från SSL när det står klart att Amanda Skyltbäck lämnar Dalen för spel i Storvreta kommande säsong. 


− Med Amanda Skyltbäck får vi in en forward som har sina största styrkor i snabbheten med och utan boll och viljan att vara med i de avgörande lägena på banan. Hon är även en spelare som sätter andra i bättre lägen offensivt. Amanda passar perfekt in i hur vi spelar anfall och försvar. Kul att Amanda vill vara med på den påbörjade resan, säger chefstränare Theodor Jonsson i ett pressmeddelande.

25-åriga Skyltbäck spelade en säsong i IKSU innan hon för tre säsonger sedan bytte till Dalen. Där har hon gjort 38 poäng på 42 matcher.

− Storvreta har en otroligt häftig satsning på gång på damsidan som motiverar och inspirerar mig till att vilja komma hit. Som klubb känns Storvreta IBK väldigt seriös och de förutsättningar som finns där tror jag kan hjälpa mig till att fortsätta utvecklas, säger Skyltbäck. 

För ett par veckor sedan tippade Innebandymagazinet hur den Östra Allsvenskan kommer att sluta.
 

 

Den här artikeln handlar om: