Herr1an 2020/21
Foto: Tomas Brandt Wangel

RIG-stjärnan om att börja om i Allsvenskan

ANNONS

Emrick Wiggur gjorde en väldigt bra säsong men det räckte inte för att hålla kvar RIG Umeå i Allsvenskan.

För två säsonger sedan spelade RIG Umeås herrar för första gången någonsin i Allsvenskan, något som man gjorde med bravur och man var till och med uppe och nosade runt kvalplatserna ett tag. Men när den starka 00-kullen försvann så gick det tyngre för RIGarna den gångna säsongen och man slutade sist med endast 8 inspelade poäng och till kommande säsong är man tillbaka i Herr1an. 

- Det känns bara motiverande att spela i Herr1an kommande säsong. Man bör kunna ta lite större kliv personligen när man kan spela lite mer med boll jämfört med vad vi gjorde ifjol och ettan är en bra division så det blir spännande, säger Emrick Wiggur till Innebandymagazinet.

Wiggur har ett år kvar på utbildningen och kommande säsong ska han vara en av de ledande spelarna. Det var han i och för sig redan denna säsongen då han placerade sig på en tredje plats i den interna poängligan som back. 

  - Mitt personliga mål blir såklart att fortsätta vara en offensiv back som gör poäng och så vill jag ju göra mer poäng än förra säsongen. Sedan ser jag väl även ett mål att få ihop det nya laget så bra som möjligt och lära känna alla 04:or.

Ni valde som sagt var att kvala upp till Allsvenskan för tre säsonger sedan och senast räckte ni inte till. Kommer ni tacka ja till kvalspel i år eller kommer ni hoppa över det?

- Vår målsättning är alltid att vinna alla matcher och göra det med en offensiv spelidé. Sen om vi tar möjligheten att gå upp till allsvenskan igen vet jag inte ännu. Något sådant har vi inte pratat om än. Jag personligen anser att det finns positiva delar med att både spela i Herr1an och Allsvenskan. Vet inte riktigt vad som är bäst för min utveckling då jag inte spelet i ettan än.

Video: Höjdpunkter från RIG Umeås säsong


Nytt för i år är att det är hela 17 lag i den norra serien på grund av Corona-krisen så därför har man delat upp den norra serien i en södra och en norra serie.    

- Det känns tråkigt att vi hamnade i den södra faktiskt. Det är de matcherna som hettar till man vill åt och det känns som att vi kommer gå miste om en del av de. Då syftar jag främst på derbyn mot till exempel Thorengruppen och Dalen som hamnade i norra. 

Vilka lag tror du kommer slåss om kvalplatserna och vilka lag kommer få bråka i botten med varandra?

- Jag har inte särskilt bra koll på något utav lagen i vår serie, det är väl bara Sundsvall som jag har lite mera koll på. Jag tror att vi och Sundsvall kommer att vara i toppen och ta kvalplatserna. Jag har tyvärr för dålig koll för att utge vilka som kommer hamna i botten men förhoppningsvis blir det en jämn serie.

Vilken spelare i serien tror du kommer skapa mest rubriker kommande säsong? 

- Jag tror att den som kommer få mest rubriker i vår serie kommer vara Gabriel Erol som var väldigt tongivande redan förra året när han gick i ettan, det kombinerat med att vi gick ner en division tror jag kommer öppna upp för smålandsmagi.   

 

Herr1an Norrland-Södra

FBC Bollnäs
Håsta IBK
RIG Umeå IBF
SKB Sundsvall IBK
Sundsvall FBC
Timrå IBC
Wallviks IK
Örnsköldsvik IBK