Herr1an 2020/21

Moras stjärnback om framtiden

ANNONS

Johan Tomth avslöjar sina framtidsplaner och ger sina åsikter om Herr1an Mellersta kommande säsong.

Moras stjärnback Johan Tomth, som bland annat har 1 SM-guld med Falun på sitt CV,  har spelat 6 säsonger i SSL med Falun, Warberg och just KAIS Mora. Men de 4 senaste säsongerna har 30-åringen spenderat i sin moderklubb där han gjort 123 poäng från sin backposition. Varje säsong blir han utsedd som en av seriens allra bästa backar av tränarna och varje silly season är det alltid några klubbar högre upp i seriesystemet som vill värva honom. 

- Jag tänker fortsätta spela med Mora. Visst är det några lag som hört av sig, men det blir ingen flytt, säger Tomth till Innebandymagazinet. 


För två säsonger sedan fick Mora en sen gratisplats till Allsvenskan som man tackade ja till, men man var inte riktigt redo för Allsvenskan och man saknade 11 poäng för ett nytt kontrakt. Så förväntningarna på den nyss avslutade säsongen var höga och den slutade med en femte plats. 

- Förra säsongen blev ingen höjdare för oss, började lite knackigt och blandade och gav lite för mycket. Min egen insats var väl inte heller något att hurra över, hade strul med ett knä från första matchen. 

Vad säger du om kommande säsongs Mellersta serie som innehåller hela fem lag från Dalarna?

- Det blir många derbyn, så det blir nog en kul serie. Dålig koll på övriga lag faktiskt. 

KAIS Mora siktar på en kvalplats men vill lägga sig i snacket om seriesegern och då ser Tomth en stor utmanare till topplaceringen. 

- Västerås brukar vara med där uppe så de kommer bli tuffa. Vilka mer som kommer att vara med och slåss om kvalplatserna har jag faktiskt ingen aning om. 

Vad har du själv för målsättning med kommande säsong?

- Någon personlig målsättning har jag inte och brukar väl inte heller ha det. Ska försöka hjälpa laget vinna så många matcher som möjligt är väl min enda målsättning.


Herr1an Mellersta

Hälsingegårdens AIK
IBF Borlänge
IBF Falun Ungdom
IBF Västerås
IBK Runsten
Insjöns BK
KAIS Mora IF
Kumla IBK
Sandvikens AIK
Skälby IBK
Surahammars IBF
Örebro SK IBK(före detta Örebro FBC)