#ibsilly-nytt
Foto: AC. Kårhag

Ny tränare klar för allsvenska topplaget

ANNONS

Kan en före detta SSL-tränare förbättra lagets två raka tredjeplaceringar?

För två veckor sedan skrev vi om det Allsvenska topplaget Lindome IBK som tappade hela sin tränarstab plus att 10 nyckelspelare lämnade laget som slutade på en tredje plats i södra serien.

- När vi gjorde en enkät med spelartruppen så var det tydligt att de ville ha en förändring i tränarstaben. Men vi ville inte göra någon förändring men det slutade till slut med att vi gjorde det ändå men trots det så valde ju spelarna att sluta. Men alla som lämnar har sina egna skäl och det är inte så mycket mer att säga än så och jag önskar dem all lycka i framtiden. Vi skiljs inte som ovänner med någon utan det är en lycklig skilsmässa, sa sportchef Daniel Welin till Innebandymagazinet då.

Nu står det klart vem som kommer att träna laget kommande säsong och det blir en före detta SSL-tränare som ska ge sig på sitt första damlag. Mathias Bernvid kommer senast från Mölndals Herr1an-lag och dessförinnan var han tränare i Lindås Rasta under tiden i Allsvenskan och SSL. Bernvid har en klar vision över vad han vill tillföra laget.

- Ett disciplinerat försvarsspel och ett anfallsspel med högt tempo, vi ska vara ett lag som är vassa på spelvändningar men även kunna äga bollen i anfallszon. Förhoppningsvis så kommer publiken i Almås nästa år att få se ett roligt och fartfyllt Lindome, säger tränaren till lagets hemsida.

Lindome har de två senaste säsongerna snubblat på mållinjen och slutat på en tredje plats endast ett fåtal poäng från en kvalplats till SSL. Trots alla spelartapp så tror Bernvid att Lindome kommer kriga på i toppen. 

- Eftersom jag inte varit verksam på damsidan tidigare så har jag inte hela bilden över hur serien ser ut än. Men om jag skall försöka tippa redan nu så tror jag att Kalmarsund tar hem serien. De underpresterade vad jag förstår förra året så de borde vara revanschsugna. Vi kommer slåss strax bakom och förhoppningsvis överraska.

I mitten av maj tippade Innebandymagazinet hur den södra allsvenskan kommer att sluta.

  Video: Se en omtalad situation som Lindome var med om förra säsongen

Den här artikeln handlar om: