Herr1an 2020/21
Foto: Kjelle Svensson

Storstjärnan ska slå både mål- och poängrekordet

ANNONS

Real Rosers satsar på att vinna Herr1an Östra Svealand kommande säsong.

31-åriga Linus Jämtdal är en av Herr1an Östra Svealands allra största stjärnor. Rosersbergsprodukten återvände till moderklubben inför den nyss avslutade säsongen som färsk svensk mästare med Storvreta. Men trots konungens återkomst slutade Rosersberg ”bara” sexa i tabellen med gott om luft både upp till kvalstrecket och ner till bottenstriden. Totalt blev det 45 poäng från Jämtdals klubba vilket får ses som en blygsam poängskörd med tanke på att hann vann poängligan de senaste två säsongerna han spelade i Herr1an.

- Tror bara att vi gjorde runt 99 mål totalt, vi spelade efter våra förutsättningar rätt så defensivt. Men iår har Binge (nya tränaren Magnus Jäderlund) lovat att vi ska ösa på och låter han mig spela då så får vi se till att dubbla antalet poäng, säger Jämtdal till Innebandymagazinet med allvarlig röst.

Real Rosers som Rosersbergs kallas i folkmun har gjort en stark silly där man som sagt fått in tränarlegendaren Magnus Jäderlund, Daniel Gabrielsson vänder hem från Visby, Järfälla-Ikonen Daniel Schmidt gör comeback och senast ut var Linus Jonsson Mosbaek.

- Vi har gjort en bra silly. Känns ruskigt piggt och fräscht med Binge. Med honom har hela laget fått en nytändning men sen har sportcheferna gjort ett bra jobb och spetsat det vi redan har. Daniel Schmidt kommer bli en gigant.

Vad är dina tankar om serien kommande säsong?

- Inte funderat så mycket på den. Skönt att få tillbaka några Uppsala gäng. Annars tänker jag bara ”vinn skiten”.

Vilka lag tror du kommer bråka om kvalplatserna och vilka lag kommer bli indragna i bottenstriden?

- Jag vet faktiskt inte, allt är så oklart med covid-19 och allt vad det innebär. Så vi får se vad vi får för förutsättningar men starten blir viktig.

Du har hunnit att bli 31-år och du har vunnit det mesta man kan vinna. Vad har du för personlig målsättning och vad har laget för målsättning?

- Vi vill vinna, vinna allt vi ställer upp i såklart. Så jag hoppas det blir poäng och målrekord. Vill leda ett vinnande lag och dubbla mina poäng!

Avslutningsvis, vilken spelare kommer skapa mest rubriker kommande säsong?

- Jonas Rosén född 04, han vet inte om det själv än men han kan gå hur långt som helst. Kommer vara gjuten i ett framtida U19-landslag och jag tror att vi får se honom vara starkt bidragande hos oss redan iår! 


Herr1an Östra Svealand

Balrog Botkyrka IK
Björklinge BK
Farsta IBK
Hammarby IF IBF
IBK Uppsala Teknologer
Järfälla IBK
Rosersbergs IK
Rotebro IS IBK
Tyresö Trollbäcken IBK
Vallentuna IBK
Värmdö IF
Älvsjö AIK IBF